[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Studentă româncă la Londra: “Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești. Este inutil să vă spunem că scrisoarei tinerei se bucură de o audiență incredibilă pe rețelele de socializare.

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura țara mereu, am crescut fiind educați să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pentru că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi sunt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime, relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentru CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un număr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

10-02-09-kim-oly10a.jpg

De ce oare admirăm atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi râdem că fugim cu nașu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pentru viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pentru NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpă Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii români să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind român eşti privit ca o subrasă, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pentru decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, Delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pentru o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţara şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

 

Cristiana Maria Mărcuș

(Sursa: rbnpress.info)

Review Overview

Evaluare

Ce părere aveți despre acest articol?

User Rating: 4.2 ( 63 votes)

4 comentarii

 1. Cine a scris kkt-ul asta nu a fost in Vest niciodata, cu atat mai putin in UK!

  Chestia asta este scrisa de un semidoct. Simplifaca lucrurile sau le denatureaza, cum ii convine ca „sa dea bine” la patriotismul dezlanat si nationalist (ultra-…), adept(a) unui fundamentalism nu neaparat crestin dar plin de pseudo-valori declarate si nu prea stiu cat intelese si asumate. Sunt multe, multe ne-adevaruri afirmate aici.

  Aveti grija, oameni buni!

  P.S. Americanii se saluta cu „God bless you!”, Arabii cu „Salaam aleikum!”, Evreii cu „Shalom!” iar tinerii din occident au salutul „PEACE, BRO’!” Daca nu stiti ce inseamna fiecare cautati pe internet.

 2. Admirabile ganduri ce pot constitui un model de urmat pentru noua noastra generatie. Va asteptam pe toti care doriti sa va intoarceti! Cu voi vom alcatui masa critica pentru a realiza schimbarea. Pana la urma orice creatie se realizeaza prin dedicare si cu sacrificiu. Va dau un exemplu: un vecin de-al meu, dupa ce a lucrat mai multi ani pe vase de croaziera s-a reintors si n-a mai plecat. Mai mult de cum a ajuns acasa a luat initiativa si a amenajat o gradina superba in fata scarii blocului, bucurandu-ne zilnic atat pe noi locatarii cat si pe cei ce trec prin fata blocului. Spunea ca fost in zone desertice si ca isi dorea cu nesat sa vada verde, verdele campiilor romane. Si acolo nu era cu putinta. Pe cand aici, la noi, doar sa dorim sa ne dedicam si putem face multe lucruri minunate, pentru ca, nu-i asa” Romania este Gradina Maicii Domnului!”

 3. Locuiesc in Londra din ianuarie 1993. Acum aici e locul meu! Am trait pe vremea ceausestilor, am crescut in lipsuri, in frig si intuneric (si la propriu si la figurat), am trait in frica si teroare, am trait , Mineriadele…Cand am realizat ca sacalii stau la panda si asteapta sa prinda o cat mai mare din ceea ce ramasese, cand fiecare politician se dezicea de guvernul comunist cu un cinism care denota o nerusinare abominabila…am decis sa plec! Si bine am facut, nu regret deloc! Nu ne-a fost usor, mie, sotului si baietelului nostru! Si acum sa le luam pe puncte, stimata d-ra studenta: 1. Avortul este permis si in tara…..2.Romania a preluat de la occidentali tot ce poate fi mai neplacut: transformarea in marketing a tuturor sarbatorilor de care pomenesti, plus altele pe care noi nu le aveam (stii la ce ma refer) 3.basescu a vrut sa legalizeze casatoria homosexualilor (se alinieaza vestului…HA! ) 4.Barbatii nostri care devin carne de tun au avut de ales, a fost deci, optiunea lor, SUNTEM LIBERII NOSTRI ARBITRI, stii asta, nu-i asa? 5. Hranirea spirituala o poti avea oriunde in lume, atat timp cat credinta este suficient de puternica!!! Ca ne trateaza britanicii ca pe niste leprosi si ne marginalizeaza, ii poti blama? De fapt nu numai ei, ci toata Europa!!! Romanii fura, ucid, violeaza, inseala…stii cati romani sunt in Londra? 250000…stii cati sunt in inchisori? 175000!!! Intoarce-te intr-o Romanie care intr-adevar este ABSOLUT SUPERBA, dar care si-a uitat valorile, care si-a pus mastile Occidentului si nu mai stii unde esti…Acolo unde tigania este la rang inalt si mitocania este la ea acasa! :/ Intr-o Romanie devastata de foamea nestavilita a politicienilor, acolo unde fura de la presedinte la ultimul cersetor…O Romanie pe care n-o recunosc! Am fost pe strazile Bucurestiului in zilele fierbinti ale lui decembrie 1989, am vazut oameni morti, tineri care au ramas fara membre, am vazut orori…Pentru ce??? Pentru ca acesti mizerabili politicieni sa se lafaie in lux si minciuna??? Du-te in tara, dar ai grija: SA NU REGRETI!!! Pentru ca, sigur, sigur, vei regreta! Din partea mea MULT SUCCES!

 4. Da da vai saracii noi romanii cum ne dispreţuieşte vestul…am trimis, cu mici excepţii,tot ce era mai bun,hoţi, curve, proveniţi,talhari, cersetori etc.ce va aşteptaţi sa ne considere?Se pleacă din romania cu minime, dacă,cunoştinţe de limba a respectivei tari,ce va aşteptaţi sa lucraţi?!?! directori??
  Si scrisoarea asta vine de la aceeaşi mentalitate,plangaciosi şi smiorcaiti vai vai,asa sunt romanii nişte inadaptati.Învăţaţi sa mergeţi în picioare şi sa dovediti coloană vertebrala înainte de a aştepta respect.
  Eu sunt plecat peste ocean de mulţi ani,nu m-am simtit niciodată sclavul nimanui, dar am avut o pregătire şi etica profesionala puternice,asa am castigat respect, nimeni nu si-a permis magarii cu mine,şi chiar am ajuns în strucura de conducere în compania mea.
  Osul la munca adevărată, nu ca pe la a noi ,atitudine de invingator nu de smiorcait, şi se v-a schimba situatia..

Lasă un răspuns