[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
epa08358102 Mobile morgues have been installed outside the Wyckoff Heights Medical Center in Brooklyn, New York, USA, 11 April 2020. New York City is still considered the epicenter of the coronavirus outbreak in the United States and people are still being asked to stay at home to stop the spread of the coronavirus and minimize the number of COVID-19 patients needing medical attention. EPA/Alba Vigaray

SUA. 650 morți de Covid 19 zac în camioane-morgă

     Sute de corpuri ale oamenilor care au decedat de covid 19 încă din primăvară zac în niște camioane amenajate ca morgi pe malul râului  Brooklyn, relatează ANSA.it

Corpurile, aproximativ 650, aparțin unor persoane pentru care nu a fost posibilă găsirea unor familiali sau care nu au avut sufieciente resusrse financiare pentru a fi îngropațte. astfel, autoritățile newyorkeze au amenajat niște morgi de urgență pe timpul apogeului pandemiei, încercând de atunci să găsească pe cei care să-i îngroape.

    Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a ordonat închiderea școlilor publice și nu este exclus ca alte restricții să fie declanșate în curând în încercarea de a orpi asaltul virusului. La New York ca dealtfel în Statele Unite, pandemia a înregistrat peste 110.000 de cazuri pe zi în ultima lună, cu vârfuri de până la 200.000.

   

      Situația este deosebit de gravă și în El Paso, Texas, unde primarul Dee Margo a solicitat și a obținut intervenția Gărzii Naționale pentru a ajuta morgile regiunii, copleșite de numărul mare al deceselor. 

Există restricții în aproape toate statele SUA înainte de Ziua Recunoștinței.

Lasă un răspuns