[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Sunt furioasă și dezgustată de clasa politică românească încât chiar i-aș da foc.

       Experiența trăită în direct de către Doina Mustățea, corespondentul publicației Emigrantul la Chișinău, cu ocazia manifestației din piața centrală a capitalei Moldovei a demonstrat încă odată că politica moldovenească, la fel cum și cea românească, nu vor nici în ruptul capului unirea celor două țări și popoare rupte prin dictatul Ribentrop-Molotov. Unirea rămâne doar un vios, o năzuință murdărită sistematic de politica venală a celor două teritorii. 

 

 

Doina Mustățea ____________

 

      După experiența de ieri, pe lângă gustul amar ca fierea pe care îl simt, am înțeles un fapt care doare rău. Atmosfera la manifestația de ieri era cea care trebuia să fie: oameni mulți, plini de voie bună, părinți cu foarte mulți copii aduși să întâmpine această sărbătoare cum se cuvine, cu toate generațiile prezente. Cu mic, cu mare, toți aveau în mâini flori, steaguri sau bannere cu mesaje de unire. Toti zâmbeau, cântau, se bucurau. Aceeași stare de bine și fericire am simțit-o și am vazut-o și la manifestația din 25 martie. În momentul în care politia (carabinierii) a început să punî în aplicare ordinile primite,  starea de bine și fericirea a disparut. Toți carabinierii pe care i-am auzit, în trecere, vorbind, nu vorbeau românește ci rusește. Absolut toți aveau expresia fetei ostilă față de manifestanți. Câte unul era atât de nervos încât strângea din dinți ca să-și păstreze calmul.

       Violențele au fost suportate de grupul care a mers să protesteze la marginea Chișinaului pentru blocarea celor 3 autocare venite din România. În piață carabinierii și-au păstrat dispozitivele de unde supravegheau. Mișcări ale carabinierilor au fost cand s-a reîntors în piață grupul agresat. Unul din manifestanti a avut nevoie de salvare si a fost transportat la urgente pt ca acuza dureri foarte mari in dreptul inimii. Era unul din cei loviti, se vedea ca hainele ii sunt pline de pamant. Fără gaz, ziua de 1 septembrie seamănă al dracului de bine cu cea de la Bucuresti din 10 august, același mod imbecil de a ataca oameni pașnici, fără cea mai mică intenție de a fi violenți. Piata era plina de instigatori dar nu li s-a dat ocazia sa provoace haos, oamenii erau prea fericiti de eveniment iar fericirea nu provoaca haos ci il distruge.

        Lipsa imediată a reacției autoritătilor românești demonstrează încă odată că sunt doar niște întreținuți care nu își fac datoria, că suntem slugile lor iar ei slugile Rusiei. De foarte multă vreme urmăresc asemănarea între modul cum trateaza Statul Român diaspora și pe românii din Moldova. Am ajuns la concluzia că întreținem și plătim clasa politică doar ca ne servească pe tavă rușilor. Unii spun ca moldovenii pot fi considerați o diaspora. Cei din Basarabia nu sunt diaspora pentru cei din România pentru ca sunt acasă la ei, dar, în cazul lor, Statul Român îi ignoră nu doar pe ei ca oameni și pământul lor care-i și al nostru. Situatia lor în raport cu Statul Român este mult mai gravă decât a noastră,  a românilor,  împraștiați prin lume.Noi, pribegii,  am ales să plecam.  Ei nu. Ei au fost furați cu tot cu identitate. Le au fost furate viețile.

      Sunt furioasă și sunt atât de dezgustată de clasa politică românească încât chiar i-aș da foc. La propriu. Aș da foc unor slugi aserivite unor criminali.

Doina Mustățea

Lasă un răspuns