Tartă cu legume şi mozzarela: o reţetă simplă dar delicioasă.
Aluat
-100g vin alb sec
-80g ulei de măsline extravirgin
-300g făină tip 0
-Un praf de sare
Ingrediente
-o vânătă
-un dovlecel
-un morcov mare
-100 g mozzarella
-200 ml smântână de gătit
-un vârf de cuţit de nucşoară
-o linguriţă de cimbru, busuioc, oregano
-un căţel de usturoi zdrobit
-sare, piper
-ulei
Mod de preparare
1. Se frământă aluatul
2. Legumele se taie felii subţiri pe lung cu ajutorul unui cuţit de legume, apoi se taie în două, ca să obţineţi felii de aceeaşi înălţime. Amestecaţi câteva linguri (3-4) de ulei cu ierburile, sare, piper şi căţelul de usturoi zdrobit, apoi puneţi feliile de legume în această mixtură şi amestecaţi-le, să fie toate unse.
2. Se ung formele sau forma de tartă cu unt şi se tapetează cu aluat. Se înţeapă aluatul din loc în loc cu furculiţa şi se dă la rece pentru cel puţin 15 minute. Apoi se coc în cuptorul preîncălzit la 180 * C (foc mediu) timp de 10 minute.
3. Incălziţi smântâna şi topiţi mozzarella fărâmiţată în ea, potriviţi de sare, piper şi un vărf de cuţit de nucşoară.
4. Turnaţi sosul format în tartă, apoi începeţi să aşezaţi legumele concentric, în aşa fel încât să realizaţi un joc de culori. Se porneşte de la margine spre centru.
5. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la foc mediu până ce aluatul şi legumele sunt frumos rumenite, aprozimativ 30-40 de minute.
6. Se poate mânca caldă sau rece, e la fel de bună.