[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

TARTĂ CU VIȘINE

Legendele spun că romanii au fost cuceriți nu doar de frumusețea femeilor dace, ci și de licorile magice pe care le-au gustat. Astfel, o mare parte din războinicii romani nu au mai plecat niciodată de acolo, și nu pentru că au cucerit acele teritorii, ci pentru că deveniseră dependenți de frumusețile și bogățiile pe care le-au găsit aici. Printre licorile pentru care dacii deveniseră celebri se pare că era și vișinata.

placinta4

Ingrediente;

– 300 g zahăr pudră

– 1 esență mică de vanilie

– 400g făină

– 1 pachet margarină de 250 g

– 3 gălbenușuri

Umplutură:
– 1 kg vișine proaspete, spălate și curățate de sâmburi,
– 50 gr unt,
– 150 gr zahăr,
– 2 linguri amidon

Mod de preparare umplutură:

Într-o tigaie topiți untul și puneți vișinele împreuna cu zahărul și condimentele și amestecați ușor până când zahărul se dizolvă, apoi puneți cele 2 linguri de amidon, amestecați bine, apoi stingeți focul și lăsați să se răcească.

Mod de preparare aluat:

Se face un aluat fraged din unt, margarină, făină, zahăr, esență vanilie și 3 gălbenușuri. Ungeți cu unt și tapetați cu făină o tavă de tarta sau plăcintă cu diametrul de 26 cm și preîncălziți cuptorul la 180 grade.

Se lasă la rece vreo 2 ore. Apoi se întind 2 foi subțiri cât să acopere o tavă rotundă de tartă.

Se așează prima foaie în tavă și se introduce în cuptorul încins în prealabil cam 5 minute apoi se scoate, se pune umplutura de vișine și se adaugă bentițele de aluat făcute din a doua foaie încrucișate ca un grătar.

Se da din nou la cuptor pana se rumenește .

        Se scoate, se lasă să se răcească și se presară zahăr pudră.