[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Te salut, generație în blugi!

Ufilm documentar produs în 1980, ce are ca subiect fenomenul cultural din anii ’70 şi prima parte a anilor ’80, condus de poetul Adrian Păunescu. Spectacolele aveau loc la început în sala teatrului Ion Creangă din Bucureşti, dar mai târziu s-au făcut turnee în toată ţara. Printre cei care au participat se numără Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Dan Andrei Aldea, Adrian Ivaniţchi, Dan Chebac, Valeriu Sterian, Florian Pittiş, Evandro Rosetti, Anda Călugăreanu, Tatiana Stepa, Vasile Şeicaru sau Ştefan Hruşcă.

Începând cu anul 1980, a venit la Cenaclu formaţia Continental (N. Enache, Nucu Mazilu, Alexandru Zărnescu şi Romeo Beianu), care acompania întreg spectacolul, formaţie cu care s-a scos şi discul cu Cenaclul Flacăra. După plecarea lui Nicolae Enache, trupa a luat o nouă turnură. A devenit trupa FlaPo (A. Zărnescu, Romeo Beianu şi Jerry Schwartz) şi acompania majoritatea soliştilor şi a cântecelor de grup.

Incidentul soldat cu nouă morți închide Cenaclul Flacăra

Trupa FlaPo a fost prezentă pe scenă de la început până la sfârşitul spectacolului, acompaniind solişti de diferite genuri (folk, blues, rock, populară etc.). Alexandru Zărnescu a apărut şi cu activitate solistică (Dor de Eminescu, Castelul, Dusă-i tinereţea). Chiar şi Romeo Beianu, bateristul formaţiei, avea o piesă pe care o cânta vocal.

Foarte rar mai cânta şi Jerry Schwartz piese din Beatles. Din 1973 (prima oară) până în 1985 (ultima oară) au avut loc 1.615 spectacole de muzică şi poezie. Spectacolele au fost interzise în anul 1985, motivul oficial fiind busculada care a avut loc la stadionul Petrolul din Ploieşti în timpul unui specatcol, care s-a soldat cu nouă morţi.