[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

TEHNOLOGIA CU CARE POLIŢIA ÎŢI POATE OPRI MAŞINA ÎN TRAFIC

Tehnologie ce va putea fi folosită chiar şi pentru paza de coastă

politia1Acest sistem inteligent ar urma să poată opri motorul oricărei maşini aflate în trafic, ajutându-i astfel pe politişti să scape de urmăririle periculoase de pe drumurile publice. RF Safe Stop foloseşte pulsul electromagnetic cu ajutorul căruia orice motor de maşina poate fi oprit de la distanţă, fără ca şoferul să poată interveni cumva.
Tehnologia a fost pusă la punct de către Chelmsford Technologies, iar inginerii susţin că poate fi folosită chiar şi pentru paza de coastă, reuşind să oprească motoarele ambarcaţiunilor de la 50 de metri distanţă.
Secretul din spatele RF Safe-Stop este frecvenţa radio utilizată, care reuşeşte să dea peste cap tot sistemul electric al maşinii, care se opreste automat.
Conform lui Andy Wood, inventatorul acestui sistem, nicio maşina aflată în aria de semnal a aparatului nu mai poate funcţiona, un mare avantaj fiind totuşi ca automobilul nu este avariat în niciun fel.
E2V, cum a fost denumit pe scurt, cantareste 350 de kilograme şi poate fi transportat foarte simplu într-o maşină de teren a poliţiei, până în prezent fiind testat pe modelele Nissan Nevara şi Toyoda Land Cruiser.
Planul celor care a pus la punct acest sistem este instalarea acestuia în elicopterele poliţiei.