[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tibi Ușeriu a câștigat a treia oară cel mai greu maraton din lume

Maratonistul Tibi Uşeriu a reuşit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra şi să fluture steagul României, fiind singurul român care a reuşit să termine cursa de 618 de kilometri.

La cel mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra au participat din partea României şi Avram Iancu, Polgar Levente şi Florentina Iofcea. Cei trei români au abandonat cursa în primele două zile din cauza vremii extreme. Viteza vântului depășea 94 de km/oră.

Tibi Uşeriu a parcurs peste 380 de mile în mai puţin de 173 de ore.

Participanţii au avut nouă zile la dispoziţie pentru a ajunge la final, startul concursului fiind dat vineri, 9 martie, la ora 20.30 (ora României). Uşeriu a îndurat condiţii extreme de temperatură, a suferit degerături, umflături ale feţei, dar nu a abandonat cursa, în care au mai rămas doar şase concurenţi pe traseu, pe locul doi, în spatele lui Tibi fiind un irlandez.

La capătul celor peste şase sute de kilometri, a fost întâmpinat cu aplauze şi în acordurile imnului naţional al României.

Maratonistul ar urma să sosească în țară pe 22 martie. Deja, fanii lui de pe Sustinatori – 6633 Arctic ultra se pregătesc să-i facă o primire frumoasă la aeroport.

Lasă un răspuns