[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Titus Corlățean chemat să dea socoteală pentru cozile din diaspora la alegerile din 2014

titus-1348142817

Senatul României va decide dacă îl va lăsa pe Titus Corlățean, fostul ministru de externe, să fie anchetat pentru dosarul votului din 2014. Există șansa ca umilințele românilor care au stat la cozi să fie răsplătite prin pedepsirea celor vinovați? 

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că, în dosarul „Vot Diaspora 2014” în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, au fost audiați inclusiv ambasadori, relatează agerpres.ro

„În contextul organizării alegerilor prezidențiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlățean, prin încălcarea procedurilor legale și prin acte de dispoziție, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate, obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte”, susține DNA.

Folosul necuvenit pentru altul a constat în limitarea numărului de cetățeni români care și-au putut exercita dreptul de vot în străinătate, indică procurorii.

Mai multe pe: www.agerpres.ro