[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tivoli – Doi români își procurau antidepresive cu rețete false

Carabinierii din Vicovaro cu sprijinul procuraturii din Tivoli, Lazio, au creat un serviciu specific de observare în apropierea farmaciilor din zonă, unde au reușit să identifice și să aresteze doi români, un bărbat în vârstă de 39 de ani și o femeie de 31 de ani, în baza unor acuzații de fraudă împotriva Serviciului Național de Sănătate.

Investigațiile au fost demarate ca urmare a unui denunț al unui proprietar de farmacie. Românii mergeau în farmacie și prezentau rețete pentru medicamente antidepresive care erau scutite de plată.

Carabinierii au putut constata că, cei doi au obținut astfel medicamentele în mai multe farmacii din zonă, folosind aceleași proceduri.

În urma controlului efectuat sâmbătă, 17 februarie, oamenii legii au găsit în mașina celor doi cinci flacoane de Contramal, două flacoane de Xanax, unul de Lexotan, 6 recipiente goale cu aceleași medicamente, dar și rețetare, rețete medicale pe numele unor persoane care sunt în curs de identificare.

Toate materialele și medicamentele au fost confiscate și vor fi analizate toxicologic. Cuplul de români a primit arest la domiciliu și așteaptă decizia Autorității Judiciare.

http://www.askanews.it/

Lasă un răspuns