[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Toma Romulus Sinca în conducerea Partidului Forza Italia

Toma Romulus (centru) cu doi amici mai vechi. Foto arhiva Emigrantul

Tot mai mulți români prijmesc aprecierile și recunoașterea partidelor politice italiene care-i cooptează în funcții de conducere. 

Romulus Toma Sinca, un român rezident în localitatea Marino, la câțiva kilometri de capitala Italiei,  a fost numit în grupul de conducere al partidului Forza Italia din provincia Roma. O binemeritată recunoaștere pentru conaționalul român care de ani de zile este activ implicat în activitatea socială și culturală atât a românilor din localitate, ca președinte al Asociației „Antica Dacia”, cât și a italienilor.

Căsătorit, 39 de ani, Romulus este un exemplu pentru mulți, caracterizat de către șeful filialei provinciale, Adriano Palozzi, drept „o persoană onestă și decisă. Sunt convins, subliniază acesta, că Romulus se va dedica cu responsabilitate pentru dezvoltarea inițiativelor legate de integrarea popoarelor. Pe de altă parte, cea românească este comunitatea cea mai numeroasă și bine integrată din Provincia Roma și, în acest sens, Sinca este un canal preferențial”.

Săptămâna trecută a fost semnat și protocolul de alianță între Partidul Identitatea Românească și Forza Italia. Menționăm că Toma Romulus Sinca este de anid e zile membru și militant în Partidul Identitatea Românească, o formațiune italo-românească.

Cristi Merchea