[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Torino – După două luni de agonie o româncă a decedat în urma intoxicației cu metanol

După două luni de agonie o româncă în vârstă de 49 de ani a decedat vineri, 22 septembrie, la spitalul Martini din Torino. Se pare că românca a băut alcool menajer care avea o concentrație foarte mare de metanol, a relatat presa italiană.

Anica a găsit două flacoane de alcool menajer într-un sertar din bucătărie și, lăsându-se în prada unei crize de abstinență, le-a băut.

Laura, fiica victimei, a avut grijă, știind problema mamei sale, să arunce din casă orice recipient care conținea alcool. Aceasta a declarat că mama ei era alcoolică și vrea să se facă dreptate. Pe etichetă nu exista nici un fel de contraindicație pentru consumul uman și nici nu avea precizată cantitatea de metanol conținută.

„Pe etichetele sticlelor nu era scris nimic. Niciun avertisment, nicio indicație despre ingredientele conținute.”, a spus Laura.

Analizele au confirmat procentul ridicat de metanol. Eticheta de pe flacoane a indicat alte componente: etanol, butanonă și bitrex. În urma analizelor, procuratura din Torino, a deschis o anchetă pentru a determina cine se face responsabil de moartea femeii și a decis confiscarea tuturor sticlelor de alcool menajer din magazinul din localitatea Grugliasco, de unde a fost cumpărat alcoolul care a ucis-o pe Anica.

Sursa: LaStampa