[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Torino – Eveniment informare proiect „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”

Vineri, 8 decembrie 2017, interval orar 16:00-18:00
Via Ancona 7, Torino (sediul Consulatului General al României la Torino)

Asociația de Promovare Socială „Spirit Romanesc” Onlus din Roma împreună cu INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo, Italia organizează un eveniment de informare cu privire la proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”. Evenimentul de informare va avea loc vineri, 8 decembrie 2017, la Torino, în cadrul sediului Consulatului General al României la Torino, situat în via Ancona 7, începând cu ora 16:00.

Vor fi invitați membri ai Consulatului din Torino, reprezentanți ai comunității românești și persoane direct interesate de programul Diaspora Start Up.
Echipele de proiect ale Asociației „Spirit Romanesc” Onlus și INFOR ELEA vor prezenta obiectivele proiectului, etapele de derulare, oportunitățile oferite, regulile de selecție pentru participarea la proiect prin urmarea cursurilor online gratuite de formare antreprenoriala și ulterior pentru concursul de planuri de afaceri.

Persoanele interesate de înscrierea în proiect vor beneficia de informare și asistență din partea echipelor de proiect.

Este prevăzută și o dezbatere deschisă, sub forma unei sesiuni de întrebări & răspunsuri prin care persoanele interesate au posibilitatea să discute cu membrii echipelor de proiect și să adreseze întrebări.
Informații de background

Proiectul „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora” este implementat de Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin (leader parteneriat), împreună cu Asociația „Spirit Romanesc” O.N.L.U.S. din Roma (partener) și INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo, Italia (partener).

Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru românii din diaspora, sprijinirea inițiativelor antreprenoriale ale acestora prin înființarea și susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană din Regiunile: Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest și Centru, exceptând regiunea București-Ilfov.

În cadrul proiectului va fi selecționat grupul țintă, format din cel puțin 220 de persoane cu cetățenia romană care au domiciliul sau rezidența din ultimele 12 luni, pană la înscrierea în proiect, în străinătate. Persoanele selectate în grupul țintă vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 24 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de maxim 40.000 de euro.

Proiectul are o valoare de 6.837.266,50 lei (5.811.676,53 lei din Fondul Social European și 1.025.589,97 lei din Bugetul național), fiind finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toti”, Obiectivul specific 3.7 „Cresterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”. Durata implementării proiectului este de trei ani, între 11.09.2017 și 10.09.2020.

Pentru informații generale despre proiect:

Dana Mihalache, Coordonator proiect partener Asociația de Promovare Socială „Spirit Romanesc” Onlus din Roma
E-mail: info_startup@spiritromanesc.it

Anca Copreanu, Expert selecție și evidență grup țintă INFOR ELEA din San Secondo di Pinerolo, Italia
E-mail: anca.copreanu@inforelea.academy

Pentru confirmarea participării la eveniment:

Roxana Lupu, Expert organizare evenimente Asociația de Promovare Socială „Spirit Romanesc” Onlus din Roma
E-mail: caras_evenimente@spiritromanesc.it
Tel: (+39) 3884009992

Lasă un răspuns