Tort cu mere şi zahăr ars
Ingrediente:
100 g unt sau margarină
100 ml ulei
350 g zahăr
250 g faină
150 ml lapte
1 pachet praf de copt
1/2 lingurită scortişoară
3 mere medii
Mod de preparare:
În tava în care vom face tarta topim pe foc mic 100 g unt sau margarină,căreia îi adăugăm jumătate din zahăr şi jumătate de linguriţă de scorţişoară.Cu o lingura de lemn amestecăm până la topirea zahărului şi caramelizarea lui.Curăţăm cele 3 mere şi le scoatem cotorul,scobindu-le. Le tăiem în felii de cca 1,5 cm.Mixăm cele 3 ouă cu zahărul rămas,apoi adăugăm 100 ml ulei ,150 ml lapte şi o esenţă.
Adăugăm făina cernută amestecată cu un pliculeţ de praf de copt.
Mixăm bine şi turnăm peste mere.Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 45 minute,depinde puţin de cuptorul dvs.Aşezăm deasupra o farfurie şi întoarcem cu fundul în sus.