Tort din zahăr ars
26/11/2014
Culinare
2,695 Afișări
Pentru crema de zahăr ars:
- 8 ouă
- 1 l lapte
- 200 gr zahăr pt crema
- 200 gr zahăr pt caramelizat
- Pentru blat blat:
- 5 ouă
- 200 gr zahăr
- 200 gr făină albă
- 1 praf de copt
Mod de preparare
- Se prepară mai întâi crema astfel: Se fierbe laptele și se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu zahărul și apoi se amestecă cu laptele rece.
- Se face apoi blatul: Se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă făina și praful de copt
- Într-o cratiță ce caramelizează 200 gr zahăr și apoi se întinde pe pereții cratiței.
- Se lasa să se răcească caramelul apoi se toarnă compoziția pentru cremă iar peste ea compoziția de blat. Nu vă speriați dacă se amestecă fiindcă se vor separa la copt.
- Se dă la cuptor la foc mic pentru aproximativ o oră. După ce s-a copt se lasă să se răcească de tot și apoi se răstoarnă cratița pe un platou, astfel crema va fi deasupra. Blatul va fi insiropat de la siropul de caramel.
- După ce s-a răsturnat pe platou se dă pentru cel puțin o oră la rece (ideal ar fi să-l lăsați peste noapte) se poate porționa și servi.