[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

TOT MAI MULŢI ITALIENI OPTEAZĂ PENTRU DIVORŢUL ÎN ROMÂNIA

Proceduri mai simple şi mai ieftinedivort

După ce România a devenit o destinaţie predilectă pentru turismul medical, ţara noastră atrage tot mai multe cupluri care doresc să divorţeze. Tot mai mulţi italieni aleg să pună capăt căsniciei în străinătate şi în special în România, unde procedurile sunt şi mai simple şi mai ieftine.
De vreo doi ani însă, italienii optează pentru divorţul rapid, la distanţă, mai exact în alte ţări comunitare. Şi cel mai ieftin divorţ se obţine în România.
Cum se procedează? Se închiriază o locuinţă, se obţine rezidenţa după care avocaţii se ocupă de acte şi de divorţ. Totul la costuri rezonabile faţă de tarifele practicate în Italia, şi fără prea mult timp pierdut. Alte destinaţii alese de italieni pentru a divorţa sunt Franţa, Spania sau Marea Britanie, însă România rămâne destinaţia preferată datorită costurilor reduse. Pachetele de „divorţ rapid” pleacă de la 5.000 de euro, cu biletele de avion incluse, însă dacă îţi organizezi singur deplasarea, afacerea nu costă mai mult de 3000 de euro…
Odată obţinută sentinţa judecătorească, în România totul decurge foarte simplu, este nevoie să fie tradusă sentinţa în italiană. Se înregistrează la serviciul de stare civilă. Iar divorţul este recunoscut şi în Italia”.