[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tragedie la Latina: o italiancă şi doi români morţi prin împuşcare

O familie de români a fosta atacată în această dimineaţă de un italian cu focuri de pistol. Mama şi unul dintre copii, morţi prin împuşcare.

O româncă de 44 de ani a fost împuşcată în locuinţa în care locuia alături de cei doi fii a săi de fiul proprietarului. Atacatorul, fiul proprietarului casei în care familia de români locuia, ucisese deja în timpul nopţii de mama sa, în urma unor discuţii aprinse.

Filmul tragedei

Se pare ca Roberto Zanier, 35 de ani, care  fusese gardă jurată şi deţinea pistol de serviciu, se afla într-0 stare de depresie accentuată. Acesta, în fiecare dimineaţă, îşi plimba câinele de la 0ra 4 până să plece la serviciu. În această dimineaţă, la 0ra patru, aşa cum se obişnuise,  a luat câinele să-l plimbe dar  intrat peste părinţii săi împuşcându-şi mama.

A mers apoi până la familia de români care stăteau în chirie la părinţii săi. Pe drum a întâlnit-o pe , E.T, 45 de ani, del loc din comuna Gîrcina, judeţul Neamţ. Aceasta locuia împreună cu cei doi copii ai săi, de 23 şi 28 de ani, şi cu prietenul său, un bărbat din Focşani,  într-o locuinţă improprie pentru care plăteau chirie „corect”, aşa cum ne-a relatat tatăl asasinului. Aşa că zvonurile vehiculate de unele ziare din latina cum că motivul ar fi fost neplata chiriei nu sunt valabile. Femeia lucra la o firmă de reciclare  a materialelor şi făcea trei schimburi. Tocmai se întorcea de la schimbul trei când a dat de asasin. Acesta, cum a văzut-o, a îndreptat pistolul spre ea, împuşcând-o mortal.

A treia victimă.

A urmat o serie de împuşcături care au dus la rănirea celor doi copii şi a prietenului femeii. Victimele au fost transportate la spitalul Santa Maria Goretti dar pentru Andrei, de 23 de ani, cel mai mic dintre fraţi, nu s-a mai putut face nimic. Fusese împuşcat în cap  iar medicii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru salvarea sa dar fără succes. Ceilalţi doi au fost externaţi cu răni uşoare.

Mama copiilor se afla ce circa 10 ani în Italia şi muncea în regulă.

Asasinul a plecat în stare de şoc, înarmat dar agenţii de poliţie l-au găsit după câteva ore în zona Borgo Montello, lângă maşina sa, un Renault Kalos.