[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tragedie pe Arno. Andreea Sorescu, o româncă de 2o de ani din Neamț moare înecată

arnoTragedie pe râul Arno, în dreptul satului Buon Riposo, pe teritorul localității Arezzo. Recuperarea minigiei unui copil a costat-o viața pe Andreea Sorescu.

O tânără de 20 de ani din Dumbrava Roșie, județul Neamț, Andreea Mihaela SORESCU, stabilită cu părinții de circa trei ani și jumătate la Arezzo a decedat în încercarea de a recupera o minge aruncată în apă , relatează situl lanazione.it. Rezidentă în Arezzo, Andreea a venit la râu cu prietenul ei, un tânăr albanez și fratele acestuia, care avea cu el și un copil. Locul de pe marginea râului este unul cunoscut  pentru  petrecerea timpului  liber pe canicula verii.

Abia terminase de mâncat o înghețată și o piersică, după ora 14,  când copilul ce se afla cu ei a aruncat în apă o minge pe care Andreea a sărit să o recupereze. În locul acela râul Arno nu are o suprafață omogenă, plată iar Andreea nu știa să înoate. Fatală i-a fost inițiativa. Ochiurile de apă care se formează au înghițit-o. Cauzele decesului nefiind încă elucidate, anchetatorii trebuie să certifice dacă decesul a survenit în urma lovirii de vreo piatră sau dacă în momentul intrării a suferit congestii sau i-a venit rău.

ambulanza6-770x408La locul accidentul au venit imediat salvarea, pompierii, poliția și carabinierii, corpul fetei fiind individuat cu ajutorul elicopterului și recuperat de pompieri cu ajutorul unei bărci pneumatice. Tentativele de resuscitare au fost inutile, medicii declarând decesul tinerei.

http://www.lanazione.it/arezzo/cronaca/2013/07/18/921674-riemerge_dopo_tuffo.shtml