[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tragedie românească în Italia

accident roma 3

25. octombrie 2014

6 români au decedat în această dimineață la bifurcația autostrăzii A1 spre șoseaua de centură a Romei

Microbuzul Mercedes de culoare albă,  cu număr de înmatriculare românesc de SM, transporta 8 călători spre România,  informează cotidianul repubblica.it. În jurul orei 6 din această dimineață, acesta a tamponat spatele unui alt furgon Fiat Ducato, care se deplasa regulamentar, în punctul unde din autostrada A1 se desparte breteaua care duce spre șoseaua de centură a Romei (GRA). Cinci dintre pasageri, toți români, au decedat pe loc, al șaselea, o fetiță  3 ani, încetând din viață la spitalul din Tivoli.
In duba cu care s-a ciocnit microbuzul se afla o familie de marocani, toti cei 4 pasageri fiind răniți și transportați la diferite spiatale din Roma.

Precizăm că decedații români sunt din zona Banatului și Ardealului și cu vârste între 30 și 40 de ani.  O altă pasageră se află în comă la spitalul San Camillo din Roma. Șoferul român este în afara oricărui pericol.

Două echipe ale Ambasadei Române la Roma lucrează continuu pentru asistarea celor implicați.

Ieșirea spre localitatea San Cesareo a fost închisă de poliție pentru o perioadă pentru a permite ambulanțelor să transporte răniții.

Se pare că românii din microbuz erau rezidenți în provincia Salerno, 50km sud de Napoli. Nu se știe momentan care a fost dinamica accidentului.

accident roma
Furgonul marocanilor tamponat de mașina românească

accident roma 2 accident romani morti