[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tratamente naturale pentru păr

Hrănitoare și restructurante, măștile  naturale sunt ca o cură cu vitamine pentru păr. Ingredientele naturale ajută firul de păr să își refacă structura și să își recapete strălucirea și aspectul sănătos.

par1

Măștile pentru păr realizate din ingrediente naturale hrănesc foliculii piloși, ajutând la creșterea părului și împiedicând căderea lui prematură.

Pentru vârfuri despicate este recomandată o combinație de ingrediente hrănitoare, care să pătrundă în firul de păr și să îl repare.

Una din cele mai bune rețete pentru  vârfuri despicate include o banană, un gălbenus de ou si ulei de măsline. Pisați cu furculița o banană coaptă, adăugați un gălbenuș și două linguri de ulei de măsline și amestecați totul bine. La final, puteti adăuga câteva picături de suc de lămâie, după care aplicați totul pe părul umed, de la jumătate în jos. După 15 minute, clătiți vârfurile, apoi spalălați-vă pe cap. Rezultatele le veți vedea de la prima utilizare.

Pentru păr uscat aveți nevoie de două gălbenușuri, o linguriță de miere și o lingura mare de ulei de măsline. Amestecați bine toate ingredientele și masați această mixtura mai întâi la rădăcină, apoi pe toată lungimea părului. Lăsați masca să acționeze minim 15 minute si clatiți bine parul cu apa calda.

ou

Pentru părul subțire și fragil veți avea nevoie de un avocado copt, o lingură cu miere şi una cu ulei de măsline. Pisați fructul de avocado şi amestecați-l cu uleiul de măsline şi mierea. Aplicați apoi pe păr şi puneţi o cască pentru duş. Lăsati masca să acţioneze timp de cel puţin o oră.

avocado

Părul uleios sau gras este problema cea mai des întalnită la femei. Tratamentele naturiste, aplicate corect și regulat va pot  ajută insă să mențineti secreția de sebum la un nivel normal.

Printre remediile naturiste prin care puteți scăpa de părul uleios se numară amestecul alcătuit din apă cu oţet sau zeama de la o lămâie cu care să va clătiți parul dupa spalare. De altfel, puteti folosi ceai (de nuc, mentă sau museţel )  în loc de balsam pentru că are efect astringent şi reduce din secreţia de sebum.

Unul dintre produsele cu acțiune puternic absorbantă este argila. Cumparați un pliculeț cu praf de argilă de la farmacie și combinați-l cu un păhărel de apă, în care ati dizolvat déjà, în prealabil o linguriță de sare de mare. Amestecați până obțineți o pastă suficient de subțire pentru a o întinde pep arum dumneavoastra. Aplicati uniform pe păr, folosind o pensulă, iar după 15 minute clătiți foarte bine cu apă caldă.

argila

Alimentele pot ajuta firul de păr să arate mai sănătos şi mai strălucitor. Consumaţi cât mai des nuci şi somon, pentru un aport corespunzător de acizi graşi Omega 3 şi vegetale precum spanac sau morcovi pentru că sunt surse excelente de Vitamina A. Nu excludeți proteinele din alimentaţie, care au, deasemenea, un rol esenţial în creşterea şi întărirea firului de păr.