[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

TRATAREA ANXIETĂŢII ÎN MOD NATURAL

Mulţi ditre noi am trecut prin experiențe ale anxietăţii. Unii oameni sunt afectaţi de anxietate și suferă zilnic de simptomele care vin împreună cu ea. Anxietatea este un sentiment de îngrijorare și are efecte asupra corpului mental şi fizic.

anxietate1

Simptome ale anxietăţii:

– gânduri negative

– palpitații

– palmele transpirate

– tensiune musculară

– uscăciunea gurii

– greaţă

– sentimentele că ceva rău se va întâmpla

incapacitatea de concentrare

– insomnie

 Pentru mulți oameni, aceste simptome pot fi debilitante și le este greu să trăiască cu ele. Când se ajunge la acest punct, se caută asistență medicală și le sunt prescrise medicamente farmaceutice care blochează simptomele. Cu toate acestea anumite medicamente provoacă efecte secundare oribile, uneori, mai rău decât anxietatea în sine. Medicamente pot da dependentă în timp, cauzând daune organelor vitale din corp, cum ar fi ficatul și rinichii.

Ce este anxietatea ?

Anxietatea este mecanismul de tipul” luptă sau fugi”. Strămoşii noştri se foloseau de anxietate pentru a se menține în viață atunci când au mergeau la vânătoare sauinainte de a fi atacaţi. Adrenalina era pompată în fluxul sanguin, făcându-i să lupte sau să fugă. Anxietatea este necesară pentru noi astăzi la fel de bine cum era în timpurile trecute. Aceasta acționează ca un semnal de avertizare. Cu toate acestea, mulţi dintre factorii de stres și anxietate nu se comportă la fel de rezonabil cu noi astăzi decât cum au făcut cu strămoşii noştri. Dacă suntem îngrijorați cu privire la plata unui proiect sau pentru pierderea unui loc de muncă, s-ar putea simți anxietatea, dar nu este o idee bună să fugi atunci când dai de un necaz sau în toiul unei discuţii aprinse cu şeful, aşa cum făceau strămoşii noştri.În cazul în care simptomele de anxietate sunt de nesuportat, acestea pot provoca o mulțime de daune corpului dumneavoastră, ducând la alte boli. Există şi alte metode naturale de tratare a anxietăţii, în afară de cele deja cunoscute. Metode naturale de a face faţă anxietăţii :

1. Alimentaţia sănătoasă

Există o mulțime de cercetări care ne demostrează căanxietatea ar putea proveni din intestin. Acesta este motivul pentru care, atunci când oamenii experimentează anxietate, au, de asemenea, probleme cu mișcările intestinului. Alimentele sănătoase pot ajuta o persoană să se confrunte cu anxietatea pentru a depăși simptomele. Reducerea cafeinei, a zahărului, laptelui și creşterea consumului de fructe, legume, cereale, seminţe şi nuci.

2 . Suplimentele

GABA – GABA este un aminoacid cunoscut pentru efectul său calmant asupra sistemelui nervos central. Acesta este un neurotransmiţător care ajută la comunicarea impulsurilor nervoase. În cazul în care organismul dumneavoastră nu are suficientă GABA, puteți experimenta anxietate. Puteți încerca 500-1000 mg de supliment GABA pe zi sau să includeţi alimente care cresc producția, cum ar fi ceaiul verde, citricele, bananele şi nucile.

Omega 3, poate reduce simptomele cauzate de anxietate

Magneziul – magneziul natural calmează sistemul nervos. Acesta poate fi găsit în apa de nucă de cocos, alge, semințele de dovleac, caju, migdale, ciocolată și multe altele.

5HTP – 5HTP este recomandat pentru anxietate cu depresie. Acesta este un aminoacid care produce serotonina, care ajută la ridicarea starii de spirit.

3 . Terapiile de relaxare

zoga

Yoga, meditația, tehnicile de respirație, masajul, acupunctura, etc. Toate acestea ridică starea de spirit şi ajută la eliberarea de hormoni care te fac să te simţi bine.

4 . Mişcarea

Mişcarea ajută inima să pompeze mai bine sângele, elberandu-vă astfel de hormonii care provoacă anxietatatea. Faceţi mişcare 30 de minute pe zi şi veţi observa cât de bine vă simţiţi.

5 . Ierburile

Pământul deține toate medicamentele de care avem nevoie pentru a ne vindeca.

Muşeţelul are efecte relaxante și sedative, care vă ajută in lupta cu insomnia.

Kava Kava ​​ajută la reducerea anxietății prin activarea receptorilor GABA în creier.

Rădăcină de valeriană este folosită impotriva insomniei, luata ca supliment sau consumata ca și ceai,cu o oră înainte de culcare.

Floarea pasiunii a fost folosită ca remediu pentru anxietate și insomnie din cele mai vechi timpuri.

6 . Aromaterapiaaroma

Uleiurile esenţiale pot fi adăugate în baie, la masaj sau infuzoare. Cele mai bune uleiuri esenţiale pentru anxietate sunt lavanda, ylang – ylang, muşchiul alb, trandafirul, bergamota şi iasomia.

                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                                                                                                          Carmen Vraniţani

.