[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Trei noutăți de vârf prezentate de Nikon

 

Nikon-D5-16-1000x600
Nikon d5

Nikon a venit la Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, în Nevada, cu trei noutăți importante, două aparate DSLR – Nikon D5 și Nikon D500 – și un actioncam compact, KeyMission 360, capabil să filmeze la 360 de grade, relatează agerpres.ro

„sunt cele mai importante anunțuri pe care Nikon le-a făcut în ultimii ani” spun cei de la Nikon despre noile produse prezentte.

„Inovația schimbă regulile jocului și definește standardele în industrie. Nikon se află în avangarda inovației. Nikon F a fost primul aparat SLR de 35 mm. care a ajuns în spațiu, devenind un punct de referință pentru întreaga serie de aparate SLR. De asemenea, Nikon D1 a fost camera care a făcut posibilă tranziția spre aparatele digitale”, a amintit el.

În cadrul conferinței de presă a fost apoi prezentat noul Nikon D5, considerat cel mai bun și mai ambițios aparat din gama DSLR de la Nikon.

Principala calitate a unui DSLR este faptul că nu mai există un decalaj între momentul în care este apăsat butonul declanșator și imaginea din vizor. Nikon D5 este realizat pentru viteză și acuratețe, folosind cel mai avansat sistem AF de la Nikon, cu nu mai puțin de 153 de puncte AF, 99 de senzori și o arie AF foarte generoasă. Astfel, chiar și la 12 FPS se remarcă un timp de blackout minim.

Nikon-D5-14-1000x600

Nikon a reconstruit senzorul Nikon FX pentru a îmbunătăți simțitor reproducerea culorilor și sensibilitatea. Calitatea imaginii se extinde până la cele mai ridicate setări ISO. D5 are o arie ISO nativă între 100 și 102.400, ce poate fi și extinsă de la LO1 (ISO 50) până la HI5 (echivalentul ISO 3.280.000!)

Acest DSLR beneficiază și de motorul de procesare a imaginii EXPEED5, primul din generația sa. De asemenea, Nikon D5 este capabil să filmeze la calitatea 4K.

Camera deține două sloturi pentru carduri și are calități foarte rapide în faza de buffering.: de fapt, explică japonezii, D5 permite achiziționarea a 200 de imagini RAW într-o singură secvență fără a ridica degetul de pe pulsant. Prețul de plecare va fi de peste 6000€ și va fi disponibilă în Europa din martie.

D500_frontDupă D5 a venit rândul mult-așteptatului succesor al camerei D300, Nikon D500, care dispune de un procesor EXPEED5 și care reamintește că, în prezent, aparatele foto nu mai trebuie doar să facă poze, ci să fie parte a unui mult mai extins ecosistem al imaginilor, format din dispozitive smart interconectate. Nikon D500 comunică fără probleme cu alte dispozitive smart prin tehnologia Snap Bridge și folosește Bluetooth Low Energy pentru a fi mereu conectat. Sistemul SnapBridge are ambiția de a transforma camera foto într-un dispozitiv de comunicare, conform Nikon și va deveni o dotare standard pentru toate aparatele Nikon, remodelând modul în care utilizatorii vor comunica între ei.

nikonCea de-a treia atracție a conferinței de prezentare Nikon a fost KeyMission 360 action VR camera, dispozitiv ce poate filma sub apă până la 30 de metri și este rezistent la șocuri, putând fi lăsat să cadă în gol de la înălțimea de 2 metri. Acest gadget compact, de formă cubică, atrage atenția prin capacitatea sa de a filma la 360 de grade și este dotat cu lentile pe fiecare dintre părți.

Pătrunderea în segmentul „action” reprezintă un pas important pentru Nikon, conform lui Nobuyoshi Gokyu, care a adăugat că firma își propune să redefinească această zonă și odată cu ea chiar spiritul de aventură. Modelul KeyMission 360 oferă posibilitatea de a aduce realitatea virtuală la îndemâna oricărui entuziast.