[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Trei români au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în Italia, sub acuzaţia de asasinat

Alături de cei trei, un alt român a mai fost condamnat la 20 de ani de închisoare, grupul infracţional fiind acuzat de asasinarea bancherului din Perugia Luca Rosi, care a fost împuşcat în cursul unui jaf armat, în vila tatălui său, la 2 martie 2012. La ora actuală, Iulian Gheorghiţă, Aurel Roşu, Dorel Gheorghiţă şi Cătălin Simionescu se află în penitenciar, informează cotidianul italian „Il Messaggero“.

La tribunal, în timp ce a fost citită sentinţa, erau prezenţi părinţii, sora şi logodnica victimei. În seara în care a fost comis delictul, în afară de Luca Rosi, în casă mai erau prezente logodnica lui, mama acestuia şi nepotul, fiul surorii lui Luca.

Cei patru români au fost implicaţi şi în alte două jafuri efectuate la Torgiano şi la Pietramelina, jaf în cursul căruia a fost violată o femeie şi a fost furat pistolul folosit în asasinarea lui Luca Rosi, după aproximativ o lună.

După această sentinţă, pentru Luca Rosi şi pentru familia sa a sosit momentul dreptăţii. Perugia nu îl va uita niciodată pe Luca, iar durerea acelui violent asasinat nu va dispărea niciodată, dar măcar ne putem consola cu faptul că autorii delictului vor ispăşi pedeapsa decisă de tribunal, la sfârşitul unui proces normal, după cum prevede legea, aşa cum se întâmplă de obicei într-o comunitate civilizată“, a declarat primarul din Perugia, Wladimiro Boccali, comentând sentinţa de condamnare a celor patru români acuzaţi de a-l fi asasinat pe Luca Rosi.

Această sentinţă încheie o fază teribilă a istoriei noastre recente, o experienţă pe care sperăm să nu o mai trăim niciodată“, a mai afirmat primarul din Perugia.

 

Sursa: adevarul.ro

Review Overview

0

Evaluare

Câte puncte dați acestei știri?

User Rating: 4.19 ( 2 votes)

Lasă un răspuns