[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Trei români printre cei mai buni pizzaioli din lume

12067753_10204540410822421_447318822_n

 

În perioada  5-6 octombrie, în localitatea Ciampino (Roma),  a avut loc cea de a XIV-a ediție a Cupei Mondiale de Pizza organizată de U.P.T.e.R. (UNIONE PIZZAIUOLI TRADIZIONALI e RISTORATORI).  Evenimentul a adunat peste 320 de concurenți din Italia, Franța, România, Belgia, Ucraina , Croația, Spania, Tunisia, Japonia, Corea de Sud, Mexic care s-au întrecut la mai multe discipline din arta pizzei: 14 categorii în concurs, de la „Margherita”, „marinara”, „innovativa” , „calzone doc”, la „fantasia del locale”, „pala”, „teglia”, „desert”,  sau „fritta”.

Printre participanți de câțiva ani încoace se află și pizzaioli români, și nu numai ca participanți ci cîștigători ai primilor locuri pe podium.

12092756_10204540410702418_1254247995_n

ziar impaturit jumatate
Silviu Munteanu, noul campion mondial la pizza fantasia

În mod special, maestrul pizzaiol Silviu Munteanu, focșănean deja cunoscut consursurilor din Italia, (proprietarul unei pizzerii în localitatea Colleferro) alături de elevii săi Radu Mocanu (Galați), Andrea Rossetti (Italia), Gianluca Pasquazi (Italia) si Giulio Tedesco (Italia) dar și Valentin Latu din Tg. Jiu care au câștigat și premii valoroase. Astfel, Silviu Munteanu a devenit campion mondial la „pizza fantasia” , Radu Mocanu, vicecampion mondial la „pizza marinara” și un loc VI obținut de Valentin Latu la categoria  „pizza innovativa”.

Deși viața e mai dulce și plină de realizări în Italia, toți concurenții au declarat că vor să se întoarcă acasă, în România, pentru a face ceea ce au învățat mai bine acolo, să deschidă pizzeri sau, în cazul maestrului Silviu Munteanu, o școală de profil: Pizza Style School.

Președintele UNIONE PIZZAIUOLI TRADIZIONALI e RISTORATORI  Alfredo Folliero a declarat că tot mai mulți concurenți din Europa de Est sunt prezenți la concursuri, participanți „care încet-încet se califică tot mai mult” și că nu exclude ca, în viitor, acest concurs să se desfășoare și în România.

C.M. 

Citiți și:

http://www.emigrantul.it/vranceanul-silviu-munteanu-campion-european-la-pizza-marinara/

http://www.emigrantul.it/maestrul-pizzetar-silviu-muntean-locul-i-la-coppa-italia/