[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Trei români revoluționează internetul

Trei români uimesc mediul IT printr-o soluţie tehnologică prin care îi pot conecta pe cele patru miliarde de oameni care nu au conexiuni la internet folosind sunetul în loc de trafic de date.

HighTech-1024x768

Clujenii Vlad Iuhas, Radu Iuhas şi Sebastian Presecan au prezentat la conferinţa TechCrunch Disrupt din New York,  o tehnologie care permite aplicaţiilor mobile să funcţioneze fără o conexiune la internet.

Vlad Iuhas: « Am creat o tehnologie care permite aplicaţiilor mobile să funcţioneze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existentă a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conţinut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluţia noastră poate fi implementată acum şi nu necesită nicio investiţie în infrastructură. Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici. »

kovachi

Pangea Communications, cum se numeste tehnologia bazată pe un soft special, transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această prezentare, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași necesități.

 

Sursa: www.ziuanews.ro