[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Treviso – Preoții catolici au refuzat să înmormânteze un italian căsătorit cu o româncă

Nicio slujbă de înmormântare la Biserica Immacolata a Santa Bina din Treviso pentru Paolo Pavan. Rudele și prietenii au fost informați în ultimul moment. Preoții  au refuzat să oficieze slujba catolică de înmormântare după ce au aflat că decedatul s-a convertit la cultul ortodox, după soția sa româncă.

Sâmbătă, 9 decembrie, când prietenii lui Paolo au venit să îl conducă pe ultimul drum au fost îndrumați la Casa dei Gelsi, unde a avut loc procesiunea funerară, dar cu rit ortodox.

Paolo Pavan, în vârstă de 60 de ani, s-a căsătorit cu Maria, o româncă de religie ortodoxă, iar cununia religioasă a avut loc în România. Voia să rămână în România și să-și trăiască liniștit „noua viață”. Pentru a face acest lucru, el și-a vândut și casa, înainte de a descoperi că suferea de o boală gravă și va fi nevoit să se întoarcă la Treviso.

Pentru cei care au cerut informații, preotul paroh a răspuns: „Îmi pare rău, așa am primit ordin de sus.” „Este ortodox!”

În cele din urmă, slujba de înmormântare s-a efectuat de către un preot ortodox, venit special la Casa dei Gelsi, dar într-un cadru mai restrâns. Aici, rude și prieteni (în afară de soția sa, mama în vârstă, Aurelia, sora, cumnatul și nepoții) l-au însoțit pe Paul în ultima sa călătorie. Înmormântarea a avut loc în cimitirul catolic Santa Bona.

Lasă un răspuns