[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Treviso: Produsele românești din market-urile italiene sunt primele care se vând (foto)

Vorbim despre cel puțin o parte din provincia Treviso. O mare parte din produsele românești au invadat pur și simplu marile magazine italiene, în sectoarele alimentare. Interesant este că inclusiv italienii le consumă și le cer tot mai mult.

Afacerile deschise de conaționalii noștri au fost închise rând pe rând în ultimii ani, cum ar fi magazinul românesc din Conegliano. Apoi chiar și în orașul Sacile, aflat însă în provincia Pordenone, respectiv regiunea Friuli-Venezia Giulia.

În provincia Treviso, putem oferi cel puțin un exemplu și câteva detalii, poate necesare, românilor care nu sunt informați și locuiesc în zonă. Astfel, în localitatea Susegana, aflată imediat după orașul Conegliano, descoperim rafturi la un market pline cu produse alimentare românești. Bunătățile de acasă sunt pur și simplu cumpărate continuu. Mai ales duminica când este deschis până la ora 19:00.

Frigiderele cu mezeluri sau produse din carne se golesc repede, mai des în preajma sărbătorilor. Muștarul de Tecuci este la mare căutare, atât iute cât și dulce. Producătorii români trimit aici inclusiv zacuscă de vinete coapte ori pate de porc sau de pasăre. Un borcan costă numai 70 de cenți. Zacusca de vinete coapte costă 1,20 euro borcanul. Salamul `Victoria”, se vinde cu 8, 17 euro kilogramul în vreme ce `Salamul de vară” costă 6,50 euro kilogramul și se vinde la bucăți în valoare de 3,90 euro, după cum reiese din fotografiile alăturate. Românii mai pot cumpăra și costiță `Transilvania”, pastramă de casă, mușchi țigănesc, brânză telemea, kaizer țărănesc etc.

 

Ca să fim corecți până la capăt, trebuie să spunem că lipsesc însă alte feluri de produse ori băuturi românești, cum ar fi carnea de mititei, varza murată, berea și multe altele. Însă numărul tot mai mare de conaționali aflat în această zonă a Italiei a determinat respectivele magazine să se reorienteze și deja au succes: Produsele alimentare românești nu rămân niciodată nevândute și deseori sectorul alimentar unde se află are rafturile goale, în special seara.

Adrian Melicovici, Miane

Lasă un răspuns