[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Tudorel Toader a cerut demisia Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA. Românii au ieșit în stradă

Proteste în Bucureşti şi în marile oraşe din România. Românii au ieșit în stradă, joi seara, 22 februarie, după ce Ministrul Justiției, Tudorel Toader, la exact un an de când a fost numit în funcție, a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi de la sefia DNA.
 Peste 1.000 de persoane au protestat în faţa sediului Guvernului. Oamenii prezenţi în Piaţa Victoriei au scandat „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Nu scăpaţi, nu scăpaţi”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA, să vină să vă ia”, „România, trezeşte-te!” şi au fluturat steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene. Proteste și la Sibiu, Cluj, Timișoara și Iași.
„Trebuie să eliminăm ce este rău”, a spus Toader. „Pentru acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor legale, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA”, a anunţat acesta.
 
Raportul privind activitatea managerială din cadrul DNA va fi trimis președintelui României, care va decide dacă o va revoca sau nu pe șefa DNA, conform Constituției.
Video aici: adevarul.ro

Lasă un răspuns