[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Turcia și Grecia au fost zguduite de un cutremur puternic. Peste 200 de victime

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6,7, a zguduit vineri dimineața, 21 iulie 2017, mai multe orase turistice din zona Mării Egee.

Potrivit unor oficiali greci, două persoane au murit și aproximativ 200 de au fost rănite. Persoanele decedate sunt de pe insula greceasca Kos. Dintre răniți, cel puțin 120 sunt din Kos, iar 70 din Turcia.

Oficialii eleni au declarat că seismul, cu magnitudinea 6,7, s-a produs la ora locală 01:31, la 10 kilometri sud de Bodrum (Turcia) şi la 16 kilometri est-nord-est de Kos, la 10 kilometri adâncime.

Seismul a produs valuri tzunami de mici dimensiuni., relatează postul de televiziune NTV.

Primarul din Kos, George Kyritsis, a declarat pentru Reuters că s-au înregistrat două decese şi mai mulţi răniţi. Victimele se aflau în clădiri vechi, care s-au prăbuşit. Cele două persoane care și-au pierdut viata sunt turiști străini.

Autorităţile elene au trimis elicoptere pentru a transporta răniţii la spitale de pe insula Rhodos.

Oficialii eleni au dat asigurări că armata şi serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt mobilizate şi că, din cauza avariilor la port, feriboturile nu pot opri pe insulă. Mai multe drumuri de coastă au fost inundate.

Guvernatorul provinciei Mugla, Esengul Civelek, a declarat că, din datele inițiale, în Turcia nu s-au înregistrat decese, dar cateva persoane au suferit răni ușoare din cauza panicii.

Grecia și Turcia se află într-o zonă predispusă la seisme.