[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Udine – familie de români refuză tăierea cordonului ombilical al nou-născutului

Vineri, 15 septembrie 2017, Udine

O familie de români din zona Udine (nordul Italiei) a refuzat, attunci când femeia a născut la spitalul San Daniele del Friuli, să taie cordonul ombilical al nou-născutului. Motivul?

„Din convingere personală”. Adică atât mama cât și tată copilului voiau să practice așa-zisul „Lotus birth”, practică utilizată pentru prima dată în 1974 în California. În acest mod  medicii nu mai intervin si lasa cordonul ombilical, care leaga fatul de placentă, să se usuce și să se desprindă natural, chiar daca se intampla la 5, chiar 10 zile de la naștere. Metoda însă poate provoca infecții cu efecte iremediabile pentru nou-născut.

Împotrivindu-se de a tăia cordonul micuțului, (copilul începuse să dea semne de suferință) medicii au semnalat imediat autoritățile, la fața locului ajungând un procurorul Antonio De Nicolo care a convins și dispus continuarea procedurior medicale.

„Semn de tristețe al timpurilor, care arată la ce stadiu a ajuns medicina defensivă”, a spus procurorul. Am răspuns că medicii trebuie să salveze copilul pentru că misiunea lor este să salveze vieți.”

Lucrurile au reluat însă cursul normal, mama și copilul fiind în afara oricărui pericol.