[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

UDRI Torino reclamă campania mincinoasă a Guvernului referitoare la alegerile în Diaspora

Igescu Cristian , Vicepreședinte UDRI, presedinte al Filialei UDRI Torino, referitor la exercitarea dreptului de a vota de catre cetatenii români din Italia face public urmatorul Comunicat:

udri

Campania politico-mediatică de mistificarea a adevărului în legătură cu modul de organizare a alegerile prezidențiale în străinătate și justificarea prin operațiuni psihologice mass-media a încălcării drepturilor electorale constituționale a mai mult de trei milioane de români din Diaspora trebuie să înceteze.

Reamintesc celor implicați în organizarea acestor alegeri, că împiedicarea exercitării drepturilor electorale se pedepsește conform Noului Cod Penal art. 385 aliniatul ( 1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, și că legea nu admite nici ignoranța și nici interpretarea sa eronată .

Reclam public instituțiilor competente ale statului român că de la data punerii în vigoare  legii nr. 370 / 2004 articolul Art. 54 alineatul 1 nu a fost NICIODATĂ aplicat în integralitatea sa  de către Biroul Electoral al M.A.E. și nici de către B.E.C., deoarece la al doilea scrutin , deci repet NICIODATĂ , alegerile nu s-au ținut pe  „baza acelorași liste de alegători de la primul tur ” din două motive :

  1. a) Inexistența listelor permanente cu cetățenii români posesori ai pașaportului C.R.D.S.
  2. b) Listele suplimentare electorale ale celor două tururi de scrutin, nu coincid deoarece completate ad/hoc, fără a garanta nici măcar teoretic posibilitatea de a vota a tuturor cetățenilor români arondați fiecărui consulat, sau după caz secției de votare.

Articolele unei legi se aplică în totalitate, neaplicarea acestora constituind o infracțiune.

http://www.emigrantul.it/protest-urdi/

Țin să menționez că interpretarea articolului 54 alineatul 1 dată de doamna deputat Ana Birchall în opinia mea este lipsită de fundament  juridic, fiind doar o încercare puerilă de susținere a unei poziții politice a partidului din care face parte.a acestor alegeri, că împiedicarea exercitării drepturilor electorale se pedepsește conform Noului Cod Penal art. 385 aliniatul ( 1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, și că legea nu admite nici ignoranța și nici interpretarea sa eronată .
Reclam public instituțiilor competente ale statului român că de la data punerii în vigoare legii nr. 370 / 2004 articolul Art. 54 alineatul 1 nu a fost NICIODATĂ aplicat în integralitatea sa de către Biroul Electoral al M.A.E. și nici de către B.E.C., deoarece la al doilea scrutin , deci repet NICIODATĂ , alegerile nu s-au ținut pe „baza acelorași liste de alegători de la primul tur ” din două motive :
a) Inexistența listelor permanente cu cetățenii români posesori ai pașaportului C.R.D.S.
b) Listele suplimentare electorale ale celor două tururi de scrutin, nu coincid deoarece completate ad/hoc, fără a garanta nici măcar teoretic posibilitatea de a vota a tuturor cetățenilor români arondați fiecărui consulat, sau după caz secției de votare.
Articolele unei legi se aplică în totalitate, neaplicarea acestora constituind o infracțiune.
Țin să menționez că interpretarea articolului 54 alineatul 1 dată de doamna deputat Ana Birchall în opinia mea este lipsită de fundament juridic, fiind doar o încercare puerilă de susținere a unei poziții

 

Cristian Igescu – Vice-președinte UDRI