[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ulei de nuci

ulei de nuciUleiul de nuci pentru sănătate

       Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de nucă au fost remarcate încă din 1931 când cercetătorii au descoperit că nucile sunt o sursă importantă de vitamina C.
Uleiul de nucă este bogat în acizi grași, omega 3, vitaminele B1, B2, B3 și vitamina E. Uleiul de nucă este un ulei consistent, cu un gust și un miros deosebit de plăcute. Uleiul de nuci este bogat în mangan și cupru, dar și melatonină. Uleiul de nucă poate fi folosit la diverse feluri de mâncare însă, nu este recomandat pentru gătit pentru că temperaturile înalte înlătură aroma sa plăcută. Poate fi folosit, în schimb în compoziția salatelor sau a preparatelor care conțin paste pentru a le oferi un gust deosebit.

Iată de ce ar trebui să-l consumi mai des:

Îmbunătățește circulația sângelui: Datorită nivelului mare de grăsimi mononesaturate conținute, cum ar fi omega 3, ajută la prevenirea hipertensiunii.

Scade riscul de boli de inimă: Are o concentrație mare de acid alfa-linoleic, care este benefic sănătății vaselor de sânge și inimii.

Menține echilibrul hormonal: Nucile sunt bogate în fitonutrienți, fiind surse excelente de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu, toate aceste elemente păstrând echilibrul hormonal.

Catifelează pielea: Atât nucile, cât și uleiul obținut din acestea sunt bogate în Vitaminele B1, B2, B3, E și niacina, toate constribuind la un aspect sănătos al pielii.

Efect anti-îmbătrânire atât nucile, cât și uleiul rezultat din presarea lor la rece sunt bogate în antioxidanți ce anulează efectul radicalilor liberi, vinovați de distrugerea celulelor și fenomenul de îmbătrânire.