[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ULEIUL DE MĂCEȘE – ULEIUL TINEREȚII

 

macese2

Uleiul de măceșe este unul din cele mai cunoscute uleiuri antirid și regenator al celulelor. 

Este un ulei miracul folosit pentru tratamentul ridurilor, cicatricilor și inflamațiilor tenului, lăsând pielea mătăsoasă și deloc uleioasă. Uleiul de măceșe, cunoscut și ca ulei de Rosa mosqueta sau Rosa canina, este cel mai bun remediu natural împotriva îmbătrânirii pielii și a fost folosit de secole de către indienii din Chile pentru a vindeca afecțiuni ale epidermei.

  Măceșele sunt un adevarat izvor de vitamina C, vitamină ce are un rol important în activarea producției de colagen și estomparea ridurilor.

ulei-maceste-piele

 

Extras din seminţe de trandafir sălbatic prin presare, uleiul de măceşe este un produs ce are componente 100% naturale. Conţine Omega-3 (acid linolenic), Omega-6 (acid linoleic), Omega 9 (acid oleic) – acizi vitali pentru că au proprietăţi anti-inflamatorii şi regenerative. De aceea, uleiul de măceşe poate fi utilizat în tratarea sau prevenirea a numeroase probleme de la nivelul pielii.  Uleiul de măceşe este potrivit pentru toate tipurile de ten. 

Este recomandat ca după folosirea acestuia, pielea să nu fie expusă razelor solare. De aceea, tratamentul ideal cu ulei de măceşe trebuie să fie aplicat seara, înainte de culcare. Etinolul din uleiul de măcețe are o mare importanță în refacerea texturii pielii, ameliorarea imperfecțiunilor și estomparea ridurilor.

macesele-

Uleiul din sâmburi de măceșe are urmatoarele proprietăți:

– reduce ridurile și semnele de îmbătrânire prematură,
– ajută și la combaterea efectelor solare
– atenuează cicatricile, semnele lăsate de acnee
– puternic hidratant
– ajuta la atenuarea vergeturilor
– întreținerea și sănătatea unghiilor și cuticulelor

 macese1

Ceaiul de măceșe

Înlocuieşte calmantele.
Ceaiul de măceşe funcţionează ca un calmant în caz de insomnii, migrene, astenii nervoase şi oboseală fizică cronică. 
Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare. De aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită, nu are reacții adverse și poate fi consumat pe perioade lungi de timp. Unii specialiști susțin faptul că fructele de măceș ar fi recomandate în inflamațiile intestinale, ar combate cu suces piatra la rinichi.

Mod de preparare a ceaiului de măceșe – Intr-un bol se pun 2 linguri de măceșe (sau 10-15 boabe) tăiate și o cană de apă, se lasă să stea timp de 6 ore, după care se strecoară, se adaugă miere de albine și se bea. Ceaiul se poate bea rece sau cald. Daca se fierb măceșele 10 minute în apă se pierd toate proprietățile acestora – mineralele și vitaminele. Cine a băut ceai de măceșe știe ce gust bun are acesta. Seamănă cu un suc aromat și ușor acrișor.

Ceaiul de măceșe se mai prepară sub formă de infuzie care se obține turnând o cană de apă clocotită peste o lingură de fructe. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat 15 minute, după care se bea cald, pe parcursul a 10 – 15 minute.

Înlocuieşte calmantele. Ceaiul de măceşe funcţionează ca un calmant în caz de insomnii, migrene, astenii nervoase şi oboseală fizică cronică.