[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ultimă oră: INPS a blocat în toată Italia ajutorul de șomaj NASpI

Naspi, așa cum probabil știți, este cea mai importantă subvenție acordată de INPS șomerilor. Un ajutor social care oferă o plată lunară pentru șomeri, prin care sute de mii de familii pot supraviețui și plăti facturile.

Din păcate, pentru luna în curs se întâmplă ceva, deoarece INPS încă nu a început plățile pentru această lună, iar riscul este că se va ajunge cel puțin până la sfârșitul lunii ianuarie fără un ban. Un lucru foarte grav, dat fiind că multe familii, datorită acestei subvenții, pot să trăiască, să plătească facturi și să supraviețuiască.

În multe părți ale Italiei există o întârziere mare de plată, astfel încât, în unele birouri INPS, există indicii că plata Naspi din ianuarie 2018 va avea loc la sfârșitul lunii. Se întâmplă atât în ​​Puglia, cât și în Lombardia, dar și în Campania și Lazio.

INPS a anunțat că problema este legată de ajustările fiscale ale contribuabililor.

Singurul lucru sigur este că în prezent nu există încă o dată exactă pentru plata Naspi pe ianuarie 2018, chiar dacă legea bugetului din 2018 prevede că elaborarea unui program de plăți pentru indemnizația de șomaj pentru tot anul pentru a permite celor care primesc ajutorul de șomaj în 2018 să planifice bugetul familiei.

Șomerii sunt cu adevărat în dificultate și cei mai mulți se întreabă:„ de ce pensionarii au dreptul la zi de pensie fixă, în timp ce șomerii nu?”

Lasă un răspuns