[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un antreprenor român din Roma a oferit o vioară unui copil din Fundătura

11282542_898776643512985_1423062835_o

Ovidiu Burdușa vine în ajutorul copiilor talentați din Fundătura Vrancei. Vrânceanul a oferit o vioară unui copil din micul club muzical al localității.

Sursa foto: www.ziaruldevrancea.ro
Cristian Sima (stânga) alături de Ovidiu Burdușa foto: www.ziaruldevrancea.ro

În Fundătura Vrancei, o aşezare cu 160 de gospodării din comuna Păuleşti, județul Vrancea, copii pasionați de muzică își dezvoltă abilitătile cu ajutorul unui consătean mărinimos care le oferă lecții de vioară copiilor. Fostul învăţător Ionică Popa își dedică timpul pentru a coordona acest mic club de muzică vrâncean, îndrumându-i pe tinerii cursanți în arta muzicii.

Vioara oferită de Ovidiu Burdușa va ajunge la eleva Maria Magdalena Trif, o fetița talentată de 12 ani. Prin intermediul Ziarului de Vrancea, Ovidiu îi transmite următorul mesaj: „Draga Magda, Îţi scriu câteva rânduri de la peste 2.200 Km depărtare. Vreau să îţi spun că eşti foarte norocoasă, nu neapărat pentru că astăzi vei primi în dar o vioară nouă, ci pentru că acolo, la tine în Fundătura, ai un om care vă ajută să deveniţi oameni. În Italia copiii care vor să înveţe să cânte la un instrument muzical trebuie să aibă părinţi care fac sacrificii financiare enorme. Dl Ionică Popa, «profesorul» vostru voluntar de muzică, trebuie apreciat şi sprijinit. În fiecare zi mă gândesc la România şi la întoarcerea acasă. Poate când noi, cei din Diaspora, vom reveni, patria să fie mai bună datorită vouă. Numai bine!„.

11294545_898776650179651_1890343979_o
Maria Magdalena Trif foto: Silvia Vrînceanu

Ovidiu Burdușa a decis să ofere o vioară unui copil talentat după ce l-a cunoscut pe tânărul violonist Andrei Tudor, prim solist al Operei din Viena.

„Venise la Roma pentru câteva concerte organizate de Asociaţia Pro Patria. Vioara la care cânta este construită în nordul Italiei la 1890 şi i-a fost donată de Dl Cristian Sima, care trăieşte în Elveţia. Este o vioară scumpă, costă aproape 80.000 de euro. Atunci mi-am propus să dăruiesc şi eu un instrument unui copil talentat. Bineînţeles păstrând proporţiile. Articolul despre micul club de muzică din Fundătura m-a ajutat să-mi duc acest gând la final. Mulţumesc Ziarului de Vrancea că mi-a dat această posibilitate”, declară vrânceanul.

Ovidiu Burdușa deține împreună cu soția sa un hotel în Roma. Vrânceanul, de loc din Panciu, este singurul român care deține hoteluri în centrul Romei.

Sursa: www.ziaruldevrancea.ro

Mai multe despre Ovidiu Burdușa:

http://www.emigrantul.eu/un-roman-a-inaugurat-un-hotel-in-centrul-romei/

http://www.emigrantul.it/vranceanul-ovidiu-burdusa-singurul-roman-cu-hoteluri-in-centrul-romei/