[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un film românesc în finala festivalului „Corti senza frontiere” de la Marino (Roma)

romeo
Luciano Saltarelli, Alessandra Battaglia și Toma Romulus Sinca

În perioada 22-27 iunie, în localitatea Marino (Roma) are loc festivalul de film de scurt metraj, ediția a II-a, „Corti senza frontiere” (Scurte fără frontiere).

Inițiativa este a „Ney Movieclub” condusă de jurnalista Alessandra Battaglia și a Asociației ONLUS „Senza Frontiere” condusă de Luciano Saltarelli.

Anul acesta, în concurs au fost vizionate peste 500 de filme, în finală ajungând, după o lungă selecție, doar 20. Aseară, 24 iunie, în sala palatului Collonna din Marino a avut loc vizionarea filmelor alese în finală pentru care s-a votat.

CRI_0348
Micuțul Roberto, cel mai tânăr membru al juriului

CRI_0251

Filmul românesc, o poveste tristă, ambientată într-o familie românească actuală cu probleme, unde doi copii foarte buni la școală au grija tatălui alcoolic, a fost primit de juriu cu mult interes.

Particularitatea de anul acesta este că în finală s-a calificat și regizorul român Ciprian Suhar cu filmul „Have sweet dreams” iar organizatorii au mulțumit comunității românești prezentă la acest eveniment. În juriu s-au aflat și doi români, Toma Romulus Șinca și, cel mai mic reprezentant, un copil de 10 ani român, Roberto Ioan Scumpu, pasionat de film și știință.

Sâmbătă, 27 iunie, va avea loc gala premiilor, la aceasta participând și regizorul Ciprian Suhar.

Cristi Merchea