[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un mondo sereno

ong masa“Un mondo sereno”, aşa şi-ar dori organizatorii evenimentului de sâmbătă, de la Latina, să fie lumea înconjurătoare!

ong steaguriDaniel Chechedi, preşedintele noului ONG “Un mondo sereno”, înfiinţat sâmbătă la Latina, vice-preşedintele Alina Cărăbuş, secretara Claudia Dobeştean ajutaţi de Ramona Iova, Elena Anca Miller şi Gheorghe Miller au fost gazde deosebite ale unui eveniment deosebit. Amenajată de sărbătoare, cu flori şi  drapele tricolore, locaţia nu a fost nici mai mult nici mai puţin decât cea a “Circolo Cittadino” (Clubului Cetăţenesc) situat într-o strucutră a primăriei din Latina. Toată piaţa cetrală a oraşului Latina a putut admira pentru câteva ore drapelul României alături de cel al taliei. Nu se întâmplă în fiecare zi şi acesta e unul din semnele care arată că  românii noştri sunt bine văzuţi şi apreciaţi de autorităţile locale.

ong consilier
Gianni Chiarato, consilier comunal

S-a văzut şi din participarea nu indiferentă a autorităţilor din Latina care şi-au trimis reprezentanţii de la toate nivelurile şi care au adus salutul primarului şi a primăriei prin cuvântul Gianni Chiarato, consilier comunal şi preşedinte al Comisiei Bilanţ al Primăriei din Latina. Au fost prezenţi comandantul pompierilor, fostul primar Zacchea, Massimo Massimini, Comandantul Poliţiei Municipale din Aprilia, reprezentanţi ai sindicatului UGIL dar şi mulţi alţi cetăţeni din localitate, prieteni sau chiar curioşi sau interesaţi de activitatea românilor din teritoriu.

ong consul 2
Mirela Rusu, Şeful Misiunii Consulare Române la Roma

Ambasada României la Roma şi-a trimis ca emisar special pe şeful misiunii consulare, Mirela Rusu care a transmis mesajul ambasadoarei noastre, Dana Constantinescu, noii organizaţii create şi urarea de realizări fructuoase în sprijinul comunităţii româneşti.

ong stanasel
Ştefan Stănăşel, preşedintele Coordinamentului Cetăţenilor Români din Italia

Vicepreşedintele Alina Cărăbuş ne-a rezumat într-un scurt interviu scopul acestei noi organizaţii create: “Vrem să fim mai aproape de conaţionalii noştri, de problemele lor, pentru că numai într-o formă organizată putem rezolva o parte din multitudinea lor.” O iniţiativă la care au venit români şi din locuri mult mai îndepărtate, unul din oaspeţii de vază fiind Ştefan Stănăşel, preşedintele Coordinamentului Cetăţenilor Români din Italia. Acesta, luând cuvântul, a arătat că românii sunt o naţiune care a ştiut să se adapteze aici, inferent de dificultăţi şi că Italia, a doua patrie a lor, a fost gazdă primitoare pentru toţi cei care au dorit să facă ceva. Alţi presedenti şi coordonatori de organizaţii au venit să sprijine noul ONG “Un mondo sereno”: Leontin Cojocea din Toscana, Alexandru Bercaru de la Anagni, Viorel Nicuşor Grigore, Toma Romulus Şinca de la Marino şi Gheorghe Stoleriu cu un grup de collaboratori de la Ferentino şi Roxana Chirtescu tocmai de la Teramo.

ong grup Alina Cărăbuş a anunţat  necesitatea realizării, ca prim proiect, a unui concert de beneficienţă în sprijinul unei fetiţe române din Marino bolnavă de nanism care are nevoie urgentă de ajutor. Toţi cei prezenţi au arătat că se poate, că sunt români pe care-i interesează de semenii lor şi care vor să facă ceva în sprijinul celor nevoiaşi sau mai puţini norocoşi, în spiritul solidarietăţii şi al numelui sugestiv pe care l-au ales organizaţiei: UN MONDO SERENO.

ong fursecuriCa buni români, organizatorii au încheiat manifestarea cu un bufet pe toată cinstea, fără mici şi bere dar cu produse de calitate care au întreţinut o mai bună atmosferă de socializare.

Foto şi text: Cristi Mercheaong 

ong afis ong consul ong insigna ong masa 2 ong primire