[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un nou tip de card pentru străinii care lucrează în Italia

Străinii  care trăiesc în Italia și au nevoie să își reînnoiască permisul de ședere sau cartea UE, ori cei care vor să își elibereze un permis nou trebuie să accepte noile reguli impuse de Uniunea Europeană.

Astfel, de acum  încolo, permisul de ședere clasic va deveni electronic. Potrivit oficialităților italiene, acesta va fi mult mai sigur și mai ușor de utilizat. Încă din data e 10 noiembrie, secțiile de poliție italiene sunt dotate cu aparate moderne de eliberare cu acestor permise electronice.

Noul permis dispune de un microcip integrat în interiorul cardului care nu este vizibil cu ochiul liber. Microprocesorul integrat conține date anagrafice a beneficiarului, dar și amprentele digitale și fotografia deținătorului.

Datele și fotografia sunt printate pe suprafața cardului pentru a conferi un plus de siguranță. Oamenii care au sunt însărcinați cu verificarea acestor dispozitive electronice de indentificare au aparate speciale care controlează cardul. Prețul pentru eliberarea unui astfel de permis de ședere electronic costă 27,50 Euro , la care se adaugă prețul timbrului verde în valoare de 16 Euro și prețul  recomandatei de 30 Euro. Cererile de eliberare se adresează Oficiilor poștale de reședință,  Primăriilor sau la Patronat.