[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Un pic de Românie, o poveste de iarnă” – Ziua Națională la Academia din Roma

sala plina

Vineri seara, 27 noiembrie, Ambasada României la Roma și Academia Română din Roma au organizat evenimentul Un pic de Românie, o poveste de iarnă” pentru a sărbători Ziua Națională a României. 

ambasad
Ambasadorul Dana Manuela Constantinescu

Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul României la Roma, ES Dana Manuela Constantinescu, care a trecut în revistă evenimentele anului 2015, vizitele în Italia și cunoașterea problemelor și realizărilor românilor din Peninsulă, reușita deschiderii noului sediu al consulatuui din zona EUR și a anunțat deschiderea unei noi reprezentanțe consulare, în primăvară, și în regiunea Calabria. Cu această ocazie, ambasadorul României a înmânat o diplomă regizorului și actorului Thomas Otto Zinzi, pentru implicarea sa în promovarea valorilor culturale românești ale cărui mare iubitor este.premiere

sala neagra academie
Moment de reculegere

Nici evenimentele din România nu au fost uitate, cei prezenți ținând unmoment de reculegere pentr cele 60 de victime ale incendiului din Clubul „Colectiv”.

Sala de Concerte a Academiei a fost plină, fiind prezenți diplomați români, oameni de afaceri, studenți, reprezentanți ai asociațiilor din Roma dar și din orașe mai îndepărtate.

ducu berti cvartet

Serata a urmat cu un superb recital al grupului „Arpegio”, surpriza serii find artistul Ducu Berzi și Constantin Neculae, care au venit cu melodiile anilor 80 și 90, stârnind ropote de aplauze ale unei săli pline.