[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un primar din Botoșani a dat gratis case și locuri de muncă celor care s-au mutat la el în comună

Un proiect inedit de reîmprospătare demografică dă roade în comuna botoşăneană Conceşti, după ce autorităţile locale au oferit case tuturor celor care vor să se mute în comună. Populaţia şcolară a crescut cu peste 50% în numai doi ani. În doar doi ani, numărul de elevi ai şcolii s-a dublat şi, după mulţi ani, se vor naşte şi primii localnici.

Pentru că toate casele disponibile au fost deja ocupate, primarul se gândește chiar să construiască locuințe noi și pentru alți doritori.

După doi ani de stat la Conceşti, oamenii veniţi din toată România să-şi reînceapă viaţa în celălalt colţ al ţării spun că au găsit un adevărat paradis comparativ cu locurile în care au trăit anterior. Mulţumite sunt şi autorităţile locale. „Oamenii s-au adaptat, sunt muncitori. S-a înmulţit puţin şi populaţia. Toată lumea este mulţumită“, spune Constantin Grosu, viceprimarul din Conceşti.

Conceştiul este o comună de agricultori şi crescători de animale situată aproape de graniţa cu Ucraina. Ca orice sat nord-moldav, Conceştiul a fost mereu afectat de îmbătrânire şi depopulare. În 2016, populaţia comunei ajungea la 2.250 de locuitori dintre care majoritatea cu vârste de peste 60 de ani. Natalitatea era într-o continuă scădere, iar populaţia aproape se înjumătăţise. „Era o situaţie disperată şi trebuia să luăm măsuri ca să nu dispărem de pe hartă“, adaugă viceprimarul Grosu.

Una dintre casele oferite de Primăria Conceşti nou-veniţilor FOTO Cosmin Zamfirache

Citește mai mult: adev.ro/p5ib8t
Cosmin Zamfirache – Foto copertă: Valentina Sotir şi copiii ei sunt unii dintre beneficiarii proiectului de la Conceşti 

Lasă un răspuns