[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un român de 35 de ani, tâlhar și violator în Italia, a fost prins în Anglia

Fugarul Paul Emilian Maftei, 35 de ani, a fost capturat în Anglia, în Londra, pe baza indicațiilor oferite poliției engleze de carabinierii din Ragusa.

Bărbatul fusese arestat în octombrie 2015 în timpul operațiunii „Drughi“ împotriva unui grup infracțional de români, la o fermă rurală la Marina di Ragusa, în Sicilia, care a jefuit și bătut, imitând stilul din filmul „Arancia Meccanica” un cuplu de conaționali, violând-o pe româncă.

Investigațiile efectuate de Carabinieri au permis identificarea și arestarea tuturor membrilor acestui grup criminal, dintre care 3, inclusiv Maftei, au fost arestați în luna noiembrie 2015, în timp ce un alt subiect, tot de naționalitate română, Călin Vasile de 38 de ani, considerat șeful trupei, a fost arestat în februarie 2016.

Maftei a petrecut un an de închisoare, a beneficiat de arest la domiciliu, dar după câteva zile a dispărut. Carabinierii din Ragusa au aflat că a fugit în Anglia și au emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost extrădat, transportat în Italia și predat Poliției de Frontieră de la Roma Fiumicino, de unde a fost dus la închisoare, scrie ragusanews.

 

Lasă un răspuns