[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un român deja în cursa pentru alegerile primarului Romei din 2017

ovidiu alegeri
Alături de candidatul Matteo Corsini (dreapta)

Nu s-a uscat bine cerneala de pe voturile care au adus noul primar al Romei că  iată, formațiunea politică ”Roma Risorge” a și început lupta electorală.

Și nu oricum. Bomba electorală a panoramei politicii de pe malul Tibrului este nouă. E vorba de o listă electorală numai pentru români, (Roma con Romania Bella Mia) cu un candidat român la fel de nou, care nu a mai făcut politică: Ovidiu Burdușa

Un titlu mai mult decât sugestiv, Roma con Romania Bella Mia, aruncat pe piață de Matteo Corsini, candidatul la funcția de primar cu lista Roma Risorge. Sfidarea românească vine din partea omului de afaceri român, hotelierul Ovidiu Burdușa. Și nu de oriunde, ci din centrul Romei, de la balconul hotelului său din via Nazionale de la care se văd și scările Capitoliului. Hotelul Corso Grand Suite din Via del Corso, 117 este proprietatea românului care, ajuns cu mulți ani înainte în Italia cu puțini bani în buzunar, a reușit într-o afacere ce aici nu moare iar acum vrea să cucerească și unul din fotoliile primăriei romane. Ovidiu este exemplul românului care la Roma a găsit America. Este cel care prin muncă și perseverență dar și ingeniozitate, viziune și adaptare, a reușit și continuă să prospere. Serios și muncitor, cu o soție care i-a stat și stă aproape la bine și la greu, cu o familie mărită aici, în Italia, cu doi coii, Ovidiu s-a gândit că ar putea ajuta românii din alt punct de vedere, acela decizional.

”Ovidiu Burdusa reprezintă pentru Roma o frumoasă poveste de integrare, scrie cotidianul www.corsera.it, între cetățenii italieni și străini dar, mai înainte de orice, primul exemplu al unui cetățean al celei mai mari comunități străine la Roma care găsește spațiu pe lista electorală imediat după candidatul la funcția de primar, Matteo Corsini”. Un pariu pe care nimeni nu l-a mai făcut, pentru că Matteo consideră românii ”ca pe frații săi și drept buni muncitori”.

Cristi Merchea