[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un român din Alba Iulia, campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea

Un tânăr de 28 de ani, originar din Alba Iulia, este campion la cocktailuri pe bază de cafea, în țara europeană cu cea mai bogată tradiție în acest domeniu: Italia. Dan Băcăințan a câștigat competiția Coffee in Good Spirits Championship 2018, desfășurată în ianuarie la Rimini, cu un cocktail inspirat de România și Transilvania și va participa, astfel, la finala mondială din Brazilia, în perioada 7-9 noiembrie 2018.  

Tânărul a plecat în Italia în anul 2005 la părinţii săi care erau munceau acolo. Pasiunea sa pentru cafea a început odată cu liceul din Italia, unde a învăţat tot procesul, de la bobul de cafea, până la ce ajunge în ceaşcă. Dan locuiește în orașul italian Monza și colaborează cu o firmă producătoare de espresoare, în sensul că testează toate maşinile noi ale acestora.

„Am câștigat povestindu-le despre Transilvania și România”

Pe lângă aromă și culoare, cafeaua înseamnă poveste și inteligență. Dan i-a cucerit pe italieni povestindu-le despre Transilvania și despre România: „În finală a trebuit să fac 2 cocktailuri irish coffee și două coctailuri la alegerea mea. Eu am ales Bloody Marry, un cocktail foarte cunoscut, cu vodka, suc de roșii și țelină drept decor. Eu l-am modificat și i-am spus așa: Vlaady Marry”.

„Pe muzica lui Gheorghe Zamfir, le-am zis să îşi imagineze ca se află în minunatele păduri ale Transilvaniei şi că pe o stâncă pot vedea castelul lui Vlad Ţepeş, cunoscut de ei drept Dracula. Ce ar fi mai potrivit de băut decat un drink sângeros? Aşa s-a născut ideea mea despre cafeaua Vlaady Marry”, afirmă Dan.

Este un joc de cuvinte între numele cocktailului și cel al lui Vlad Țepeș.

De asemenea, tânărul este trainer şi consultant la Londra pentru nişte firme care se ocupă de afaceri cu cafea. În România vine de două sau trei ori pe an, se întâlneşte cu prietenii şi, atunci când are timp, le prepară şi câte un cocktail.

adev.ro/p3iept

 

Lasă un răspuns