[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un român felicitat de chestorul din Lecce pentru curaj și simț civic

LECCE (sudul  Italiei)

Luni seara, 22 octombrie, în gara din Lecce (Puglia), o patrulă a poliției efectua un control de rutină. Un control care a scăpat însă de sub control pentru că, nigerianul legitimat de către polițiști a refuzat să prezinte documentele și, nervos, a început să arunce cu pietre în aceștia.

Aflat în preajmă, Fănel Viorel Drăgan, un român de 30 de ani a sărit imediat în apărarea polițiștilor aruncându-se asupra nigerianului violent, lovindu-se și la cap.

Chestorul din Lecce, Leopoldo Laricchia, l-a invitat în Chestură pentru a-i da mâna și a-i mulțumi pentru inițiativă, curaj și simț civic.  Mai mult, ofițerul a făcut un apel pentru ca românul să-și găsească o casă și o slujbă. „Aceast tânăr a venit în țara noastră să caute de lucru, acum doarme la Masseria Ghermi, un centru de adăpost pentru persoanele fără locuință. Ar ar fi frumos dacă cineva din comunitatea noastră i-ar da o mână de ajutor ca să găsească un loc de muncă și posibilitatea de a se integra în comunitate.”, a declarat chestorul Leopoldo Laricchia, potrivit repubblica.it

C.M. 

Lasă un răspuns