[adning id="34187"]
[adning id="33913"]
Incidenti lavoro: crolla muro, morti due operai (Credit photo: collaboratore giornalistico Giuseppe Pipita) - ANSA CATANZARO

Un român a murit la Crotone într-un accident de muncă

Doi muncitori au murit și unul a fost rănit într-un accident de muncă la Crotone. Cei trei, angajați ai unei societăți responsabile de renovarea unui drum, ar fi fost prinși sub un zid care delimitează strada de plajă.

Doi muncitori, un cetățean italian (Giuseppe Greco, 51 ani) și un român (Dragoș Petru Chiriac, 35 ani, de loc din Botoșani dar rezident în localitatea Rocca di Neto), au murit, în timp ce al treilea a fost grav rănit și a fost dus la spitalul din Crotone. 

Accidentul a avut loc astăzi, 5 aprilie, în jurul orei 08:00, în Viale Magna Grecia, un drum care merge de-a lungul mării și duce la Capocolonna.

Se fac investigații pentru a stabili cauza prăbușirii zidului.

Precizăm că doar în primele luni ale anului, până la 1 aprilie, în Italia au avut loc 151 de decese în câmpul muncii, o cifră record. În 2017 numărul celor decedați la locul de muncă în Peninsulă se ridică la 632. Cifre alarmante care vorbesc de la sine despre precariatul și lipsa de siguranță a celor care pleacă de a casă pentru a-și asigura pâinea de toate zilele. 

Lasă un răspuns