[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un sculptor român la „Art Monaco”

România va fi reprezentată la ‘Art Monaco 2015’ de către sculptorul Giulian Dumitriu. ‘Art Monaco’, eveniment extrem de select și selectiv, se va desfășura în perioada 9-12 iulie și va fi inaugurat în prezența Prințului Albert de Monaco, a unor critici recunoscuți și colecționari de marcă.

art monaco
”Higher Together”

Evenimentul reunește celebre galerii de artă, dar și zece sculptori din diverse țări, considerați de echipa de selecție ca făcând parte dintre cei mai reprezentativi artiști ai prezentului.

Printre lucrările expuse la ‘Art Monaco’ va fi și sculptura Higher Together, creată de Giulian Dumitriu pentru a ilustra valorile companiei JTI. Artistul explorează în lucrările ultimilor ani și un gen de nișă, un neo-realism contemporan abstract care, fără a fi asimilat artei industriale, răspunde căutărilor legate de identitatea artistică a corporațiilor, cu referire la branding și valori exprimate plastic.

Născut în 1971, la Bacău, într-o familie de artiști, absolvent  al Academiei de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu’, avându-l ca mentor pe Mihai Buculei, Giulian Dumitriu este prezent în expoziții personale și de grup la București, Milano, Amsterdam, Paris și Toronto, iar lucrările sale se regăsesc în colecții particulare din România, Italia, Franța, Canada, Statele Unite și Elveția. Artistul se poate mândri, printre altele, și cu realizarea unor sculpturi monumentale din bronz, printre care cele ale lui Tristan Tzara și Ion Ghica și a contribuit, în 1996, la restaurarea celebrului Palat Ghica.

 

Sursa www.agerpres.ro