[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un ”straniero” botoșănean și-a pictat icoane pe fațada blocului

icoaneImaginația românilor nu are limite iar afișarea ”credinței” a devenit o modă.

”Minunea” de la Botoșani nu este ignorată de cei care trec prin cartierul botoșănean în drum spre poliție. Vârtsnicii își scot pălăria și se închină, cei tineri se amuză sau ignoră.

La etajul al treilea de pe  fațada unui bloc de lângă Casa Tineretului, proprietarul apartamentului, Raimond Ştefanov, un tânăr de 33 de ani, a decis să picteze două icoane: una cu Fecioara Maria si una cu Hristos, si o cruce intre ele.  Și nu oricum, ci cerând aprobarea locatarilor. La primărie nu e nevoie, că la noi nu se depun proiecte pentru reabiltarea termică. Fiecare face cum îi taie capul.

627x0Ca o dovadă a credinţei, tânărul, când s-a reabilitat termic faţada blocului şi a fost tencuită, a strâns semnături de la oamenii din bloc să pună icoanele pe faţadă.    „Păi, este proprietatea lui, face ce vrea. Şi mai ales că ne-a cerut şi părerea, am semnat. Pentru icoane am semnat că doar nu a făcut cine ştie ce urâţenie acolo”, spune Adriana Livadaru, vecina de etaj a tânărului pentru adevărul.ro. De altfel, Raimond a făcut mereu impresie bună vecinilor, spun aceştia. Este şofer, munceşte mult şi este foarte credincios. Acuma îşi câştigă pâinea în Olanda şi se întoarce de mai multe ori pe an acasă.

Preoții din oraș  spun că „acesta nu a avut aprobarea Bisericii”, nu sunt de acord cu decizia acestuia dar nici măsuri nu au luat. E casa omului până la urmă.