[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un student român a organizat un meci de binefacere la Colleferro (Italia)


grup

Sâmbătă, 30 mai, în localitatea Colleferro (50 km sud de Roma) a avut loc un meci de fotbal în scop caritabil organizat de un student român.

Meci de fotbal în scop de binefacere între echipa elevilor si cea a profesorilor de la Facultatea de Științe Infirmieristice, sectia Colleferro, a Universitatii „La Sapienza” din Roma. Inițiativa este a unui student în anul al II-lea la această facultate, Alex Cioropan. Carlo Ciambriello, de 16 ani profesor la această facultate,  ne vorbește în termeni elogioși despre Alex: „suntem 200 la cursurile pentru profesia de infirmier la Colleferro.  Folosesc ocazia pentru a-i mulțumi lui Alex pentru această inițiativă pentru că este una după foarte mulți ani. Iar o partidă ca aceasta, cel puțin în câmpul sănătății, pentru mine, aici , e pentru prima oară. Îi mulțuesc pentru că această acțiune este una care continuă activitatea sanitară ce se desfășoară în spital dar și în prevenție, continuă în ajutorul pe care-l dăm bolnavilor, copiilor pentru a se putea reface. Sunt mândru să am un astfel de elev”.

Partida a fost animată de la început, scorul ajungând imediat la 3-0, apoi 4-o la pauză pentru echipa profesorilor care a dominat întreag jocul

joc 9joc 14

 

 

 

 

 

 

Imediat după „recreație”, un alt gol a fost marcat de profesori, pentru ca finalul să fie 6 la 2. Dincolo de rezultat, evenimentul a reusit o alta performanță: aceea de a strânge fonduri pentru un orfelinat din Roma unde se afla copii străini cu probleme motorii.

„Există aici o asociație care se numește Asociația ”Batti cuore” (inima ce bate), spune Alex,  care desfășoartă acțiuni de clown terapie cu care merg la copii, prin spitale și unde fac îngrijiri prin joc. Cu ajutorul acesteia ne-am gândit să ajutăm un orfelinat de copii din Roma. Aici există copii străini, albanezi, chiar și un român.

A fost deja cumpărat un videoproiector pe care li-l vom duce iar jumătate din banii obținuți prin vânzarea biletelor îi vom dona secției de pediatrie a spitaluilui din Colleferro. Chiar dacă nu au venit mulți la meci, bilete au fost vândute.”

spectatoarebaiat la gard fete

Venit în Italia cu 10 ani în urmă, Alex a terminat liceul de informatică la Colleferro după care a început să muncească: bar, aeroport … munca nu-l satisface, banii sunt puțini așa că decide să mai învețe  ceea ce făcea și mama sa, (asistentă medicală la spitalul din Velletri, un oraș la cîțiva kilometri de Colleferro).

Alex este pe buzele tuturor, – colegi, prieteni, profesori -, apreciat pentru altruismul și imlicarea sa, pentru sufletul deschis și dinamismul său.

Precizăm că la facultatea de asistenți sanitari din Colleferro învață și câțiva studenți români.

Cristi Merchea

echipe repaus