[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un tânăr de 28 de ani fără studii de specialitate în energie, director general la Nuclearelectrica

Jobul din România plătit cu 10.000 de euro

Cosmin Ghiţă, un tânăr de 28 de ani fără experienţă în energie nucleară, cu studii de economie, a fost numit director general al Nuclearelectrica (SNN) pe o perioadă de patru luni, a anunţat ieri pe bursa compania de energie nucleară.

Tânărul a făcut Şcoala Americană din Bucureşti între 2004 şi 2008, iar apoi a studiat economia la Facultatea Bates, un colegiu obscur din statul american Maine, conform zf.ro. În timpul facultăţii, a avut un schimb de experienţă în Sankt-Petersburg la Institutul Nevski.

Salariul directorul general al Nu­clear­electrica, companie care furnizează 17% din energia electrică consumată în România şi are afaceri de 1,6 miliarde de lei, este de circa 10.000 de euro. Mandatul actualului director general, Daniela Lulache, expiră la 1 septembrie 2017.

Cosmin Ghiță va fi director general interimar din 2 septembrie având în vedere că prelungirea mandatului de patru ani cu încă un mandat provizoriu de patru luni a actualului director general care expiră la data de 1 septembrie 2017,  a menţionat compania.

Business Magazine