[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un tânăr român de 23 de ani găsește și restiutie un portofel plin cu bani la Riccione

RICCIONE, Italia

„Nu m-am gândit prea mult, am luat portofelul acela plin cu bani și l-am dus la carabinieri, chiar dacă a fost cineva care  voia să-l ia de tot” a povestit Marius Ciocan, tânărul de 23 de ani, rezident în localitatea San Clemente, relatează corriereromagna.it

De meserie pizzar, Marius era pe bicicletă miercuri seara, în ziua sa liberă, când a văzut portofelul. La un moment dat am văzut pe trotuar portofelul din care ieșeau bancnotele de 100 și de 50 de euro”. În total, 1540 de euro, pe lângă documente, un carnet de cec-uri, cartea de credit căzute cu puțin timp înainte din buzunarul unui pensionat din Riccione care trecuse pe acolo.

În acel moment a apărut o femeie care voia cu orice preț banii, spunând că ar fi dus ea aportofelul organelor în drept și că tot ce era acolo era al ei… dar asta nu l-a convins pe tânăr, mai ales că manifestările ei ciudate și telefoanele date în în așteptarea ajutoarelor l-au convins să cheme poliția municipală. Văzând că aceasta întârzie, tânărul a luat portofelul și a mers drept la cazarma de carabinieri unde l-a și înmânat.

Păgubașul, odată primit portofelul, a vrut să-l cunoască pe binefăcătorul său, premiindu-l cu 10% din suma aflată. Mai mult, comandantul cazărmii de carabinieri,  Marco Califano,  l-a invitat din nou la unitate pentru a-i transmite felicitări în mod oficial.

 «Am vrut să-l invităm pe Marius la sediul companiei din Riccione pentru a-l felicita, a-i mulțumi și a-i exprima sentimentele sincerei noastre stime pentru ceea ce a făcut. Gestul său a fost unul concret dar care, prin simplitatea sa, arată esența celor mai frumoase valori pe care în fiecare zi încercăm să le apărăm cu ajutorul prețios al cetățenilor, adică legalitate, cinste și simț civic” a spus comandantul unității de carabinieri.

Lasă un răspuns